maandag 18 juli 2011

Komkommertijd!

Naast alle methodes die Hans al eerder noemde in zijn Rhonda-Journaals, kunnen we vandaag nog een methode toevoegen om strips te verspreiden, namelijk gratis bij de broodnodige boodschappen! Loop, skate, ren, fiets, rij of vlieg nu naar de dichtbijzijnde C-1000 en koop daar twee komkommers (uit ervaring weet ik inmiddels dat die samen 70 cent kosten) en dan krijg je de hiernaast afgebeelde speciale Komkommereditie van het vrolijke weekblad Donald Duck erbij cadeau.

(Illustratie: Gerben Valkema, © Disney)

Van de vijf strips, die allen ofwel iets met komkommers ofwel met komkommertijd te maken hebben, schreef ik er van twee het scenario. Als eerste kom je Willie Wortel tegen op bladzijde 14 t/m 17 van deze speciale Donald Duck. Een verhaal waarin Willie per ongeluk pratende groente en fruit uitvindt, wat behoorlijke gevolgen heeft voor het leven in Duckstad.
Het verhaal werd getekend door de Argentijnse Studio Duendes del Sur en eerder gepubliceerd in Donald Duck 31-2008.

Op bladzijde 29 en 30 volgt Dombo. Dit verhaal draait om het klassieke thema van de natuur die moet wijken voor de vooruitgang. En dus dreigt het Kraaienbos van Dombo’s vrienden in een bedrijventerrein veranderd te worden. De enige link met komkommers is dit het in dit verhaal komkommertijd in het circus is en blijkbaar ook in de kranten, want Dombo haalt al na twee pagina’s verhaal de voorpagina!
Het verhaal werd getekend door de Spaanse tekenaar José Rámon Bernadó Kneff en eveneens eerder gepubliceerd in Donald Duck 31-2008.

3 opmerkingen:

Otto zei

Ik geloof dat ik nog wel 2 komkommers kan gebruiken. Die ga ik zeker halen!
Bedankt voor de tip, Frank!

Otto zei

En hebbes!
Erg leuk maar er lagen maar weinig duckies dus wees er snel bij!

Frank Jonker zei

Ha Otto,

Graag gedaan! Ik hoor van meer kanten dat de voorraad Ducks beperkt is. Maar ik ben gisteren nog even wezen kijken en toen lag er nog steeds een stapeltje komkommer-Ducks. Ik heb de indruk dat ze sinds maandag wel zijn bijgevuld, maar het kan inderdaad nooit kwaad om er snel bij te zijn.

Hartelijke groeten,

Frank