vrijdag 22 juli 2011

De nieuwe BS Magazine en de nieuwe P@per

Vandaag de nieuwe BS Magazine en de nieuwe P@per in de bus. P@per is het stripmagazine met werk van bekende en nog niet zo bekende stripmakers, dat gratis verspreid wordt onder de leden van Brabant Strip.


(Illustratie: Arjan Wilschut, © Comic House)

Maar wel kunnen wel zeggen, dat het nieuwste nummer van P@per, nummer 15, veel talent herbergt. Zo vind je in de nieuwste P@per o.a. de strip Dark Soul getekend door de Poolse striptekenaar Prezemyslaw Klosin. En wat een tekenwerk, mogen we wel zeggen! Even meteen daarna de strip Ubuntu van niemand minder dan Danker Jan Oreel. En behalve Danker Jan biedt P@per nog meer Eppo-stripmakers een podium. Op de achterkant vind je bijvoorbeeld een aflevering van Victor en Frenky door Daniel van den Broeck. En last but not least op bladzijde 30 en 31… De apen en de tuinman. En van de GRNVLD-stripfabels, waarvoor ik op verzoek van het Caroline het scenario. De strip werd, zoals bekend, getekend door Arjan Wilschut en eerder gepubliceerd in GRNVLD 1 van dit jaar.. Nu wilde P@per graag ook werk van Arjan publiceren en na wat wikken en wegen viel de keus uiteindelijk op deze stripfabel van De apen en de tuinman. Natuurlijk creeert P@per zo niet alleen wat extra aandacht voor het project van de stripfabels, maar ook voor GRNVLD en Kasteel Groeneveld. En daar zijn wij uiteraard heel erg blij mee.

In het nieuwste nummer BS Magazine, nr 186, vind je o.a. een prachtig interview met Hislaire en een artikel over de merchandising rond het werk van Peyo.

(Illustratie: Michel Nadorp, © Disney, bron: Inducks)

Daarnaast natuurlijk alle vaste rubrieken, zoals Koffieklets, Filmnieuws, Uitgelezen (met een overzicht van bijna alle te verschijnen stripalbums voor de komende maanden) en natuurlijk het Scheepsjournaal. In deze laatste rubriek besteedt JeePee aandacht aan twee uitgaven die we ook al eerder op deze blog vermeld hebben. Zo wordt er op bladzijde 63 (dit nummer is 80 pagina’s dik!) aandacht het Donald Duck Tuinboek waarin, zoals bekend, ook twee verhalen te vinden zijn waarin ik als scenarist heb meegewerkt. Eentje solo en eentje in samenwerking met collega’s Remco Polman, Paul Hoogma en Mau Heymans. Mau is tevens de tekenaar van dit verhaal.

En tenslotte besteedt het Scheepsjournaal op bladzijde 64 aandacht aan De verdronken paarden van Ameland. Alle info uit het persbericht is ook terug te vinden in het betreffende artikel onder het kopje ‘Verdronken paarden’ en ook de cover van het album daar te vinden. Maar dat is het enige dat BS Magazine met dit album gaat doen.

(Illustratie: Alberto Saichann en Eduardo Lago, © Holco Publications)

Ik mag alvast verklappen dat, zoals het er nu naar uitziet, ook er in de volgende BS Magazine, nummer 187, die in september verschijnt, iets speciaals rond dit album gaat gebeuren. Wat dat is? Wait and see! Ofwel… wordt vervolgd!

Meer info over BS Magazine en Brabant Strip vind je uiteraard weer op http://www.brabantstrip.be/, meer info over P@per op http://peperstripmagazine.blogspot.com/ en meer info over GRNVLD en Kasteel Groeneveld op http://www.kasteelgroeneveld.nl/

Geen opmerkingen: