maandag 14 februari 2011

Het cadeau voor Patrick

Oei, heb je eens een week echt geen tijd om de blog bij te houden, laat Hans het ook afweten met het Rhonda-journaal. Tja, vanwege allerlei echt dringende deadlines die ik maar op de valreep gehaald heb, heb ik mijn post over ‘De zaak Dawson’ en andere nieuw gepubliceerde strips nog niet in kunnen tikken. Tot die tijd maar even een ander verhaal met iets wat ik jullie echt niet wil onthouden

(Illustratie: Daan Jippes)

Afgelopen zaterdag was ik namelijk te gast op de afscheidsborrel van Patrick Vranken, die in Hotel Eindhoven na 20 jaar officieel afscheid nam van het hoofd- en eindredacteurschap van Brabant Strip Magazine. Heel gezellige middag met een aantal vaste medewerkers van BS Magazine, waarbij niet alleen het glas werd geheven, maar ook het een en ander aan cadeautjes werd uitgewisseld. Het grootste cadeau was natuurlijk voor Patrick zelf.
In het diepste geheim had Joop Schreurs namelijk een speciale tekening voor Patrick laten maken door niemand minder dan Daan Jippes. Een prachtige striptekening met diverse Robbedoeshelden en Patrick zelf. En bij een striptekening hoort uiteraard ook een tekst, dus vroeg Joop aan alle mogelijke gasten (met uitzondering van Patrick zelf natuurlijk) om een idee voor een tekst bij deze tekening. Zodoende heb ik voor het eerst in mijn leven echt zitten doen, wat veel mensen denken dat een scenarist doet: ballonnetjes vullen.
Wonderlijk genoeg werd deze tekst uit alle suggesties met meerderheid van stemmen gekozen, zodat die ook inderdaad door Daan in de tekening werd gezet. Het resultaat wilde ik jullie als vaste bloglezers niet onthouden. Met dank aan Joop Schreurs die zo aardig was om iedereen een bestandje met de definitieve tekening te sturen.
En tot slot, Patrick, Joop, Rik en Hans en iedereen die ik verder nog ben vergeten, heel hartelijk bedankt voor de gezellige middag en alle cadeautjes.

4 opmerkingen:

Anoniem zei

Graag gedaan en leuk dat je er bij was!! Groetjes, -J-.

Pieter Hogenbirk zei

Die gaat in mij 'JIPPES' mapje.

Henkus zei

Daan J kan ZO ook weer de ECHTE Robbedoes en Kwabbernoot tot leven wekken...
Ach... als dat toch eens waar mocht zijn...!

Anoniem zei

patrick zijn officieel afscheid is dat waar

joepie eindelijk