woensdag 16 februari 2011

...en de nieuwste artikelen

Veel nieuws in en bij de nieuwe Stripnieuws (nr 41-februari 2011).

(Illustratie:© Jakari Productions)

Zowel in de begeleidende brief als in het voorwoord op bladzijde 2 als in de oproep om lid te worden in de rubriek Schapnieuws op bladzijde 5 lezen we al dat het fotoboek ‘Draw & Shoot” van Jakari Productions met foto ’s, strips en tekeningen van Nederlandse tekenaars en scenaristen voor Stripschapleden gratis in de Striptas zit. Mits uiteraard wel de contributie voor dit jaar is voldaan. Zoals bekend staan Hans en ik ieder met foto en scenario of striptekening in dit prachtige foto boek.

Op bladzijde 5 in de rubriek Schapnieuws tevens een artikel over Strijders van Dark Dragon Books, het prentenblok met veertien platen van Nederlandse en Vlaamse toptekenaars, dat je nog tot eind maart gratis krijgt bij aankoop van drie album of één verzamelcassette van Uitgeverij Darkdragonbook. Het artikel in Stripnieuws is geïllustreerd met de Red Sonja-plaat van Hans in kleur. En het origineel daarvan is nog altijd te koop voor slechts 495 euro in de webwinkel van deze uitgeverij: http://www.darkdragonbooks.com/shop/index.php?module=producten&action=show&id=86&cpath=45&cat=45module=producten&action=show&id=86&cpath=45&cat=45

En last but not least op pagina 5 van de nieuwe Stripnieuws een artikel over Kasteel Groeneveld en het wandkleed dat Hanco Kolk voor Kasteel Groeneveld maakte. Het artikel verwijst ook naar GRNVLD 4-2010, waarin niet alleen te lezen valt hoe dit wandkleed tot stand kwam, maar ook werk te bewonderen valt van tekenaars als Michiel de Jong. Jos Collignon, Siegfried Woldhek, Gerard Leever en uiteraard Hans van Oudenaarden.

En over Kasteel Groeneveld gesproken, ook de Boekenkrant (nr 1, februari 2011) besteedt aandacht aan het kasteel en dan in het bijzonder aan de stripfabel ‘St-Franciscus en de bloeddorstige wolf van Gubbio’ die ik samen met tekenaar Michiel de Jong voor Grnvld maakte en waarvan, zoals bekend ook een nieuwjaarskaart werd gemaakt om de donateurs van Kasteel Groeneveld een gelukkig Nieuwjaar te wensen en tevens te informeren over de renovatie van het kasteel die in maart van dit jaar van start gaat.

(Illustratie: Michiel de Jong, © Comic House)

De Boekenkrant gaat deze fabelstrip nu als covercard gebruiken om zo nieuwe donateurs voor Kasteel Groeneveld te werven. Het artikeltje hieronder is te vinden op bladzijde 15 van de nieuwe Boekenkrant.

Geen opmerkingen: