donderdag 10 december 2009

Post-Bob

Merkwaardige weken. Na al die maanden met dat Bob Evers verhaal g e l e e f d te hebben, opeens er nu dan toch echt helemaal uit. Even echt weg uit het BE-strip-universum.

En mis ik het al??? Hmmm, moeilijk te zeggen. Je moet je goed realiseren, blogmakker, zo'n strip is echt een e n o r m projekt voor een tekenaar. Maanden en maanden eindeloos doorbuffelen aan dat ene grote werk. Niet die paar losse strip-grapjes of een paar paginaatjes losknallen. Albums maken is op een zeer bescheiden manier ook kathedraralen bouwen. Stripkathedralen. Op een of andere manier is een compleet album een beetje de symfonie of een opera van de strip.

En als je er aan begonnen bent, is zo'n album ook een beetje een gevangenisje, hoor. Een gezellig, zelf gemaakt gevangenisje, maar toch. Ontsnappen is er niet bij. Je bent je eigen cipier. Anders de lezers wel. Alsmaar proberen er een beetje een eenheid van te maken - dat de eerste pagina en de laatste een béétje met elkaar te maken blijven hebben -terwijl je als mens natuulijk gewoon dat hele produktiejaar doorleeft en doorontwikkelt.

Maar goed. Beloofd hier op de blog de komende maanden es met wat andere dingen te komen. Meteen na de laatste pagina's begonnen met een "lied-verstripping" voor Kasteel Groeneveld in Baarn. Wauw, wat een leuke klus! Hier wat mini-details. Onder embargo, want de plaat is nog niet eens afgeleverd.
Een liedtekst met strip- en illustratiemiddelen opnieuw vertellen op posterformaat. dat was de vraag. Voor aan de wand in het restaurant van het kasteel. Van 1 maart tot 29 augustus te zien. En ik ben niet de enig tekenaar die zo'n liedje doet. Mars Gremmen doet mee. Maar ook Pieter Hogenbirk, Gerard leever, Wilma vd Bosch, Willem Vleeschhouwer, Kees de Boer, Michael Sewnarain, Theo vd Boogaard, Alice Kok, Michiel de Jong, Gerben Valkema!!! Wauw wat een namen! Allen doen een liedje over het thema "buiten".
Okee, op grond van deze plaatjes, wie kan er raden welk liedje het hier om gaat?
Oud liedje. Nederlands liedje.
Okee, okee. Ik geef een hint: . . . Wim Sonneveld.

7 opmerkingen:

Fred ten Kley zei

Gokje: We gaan naar Zandvoort al aan de zee.
We nemen broodjes en koffie mee...

Anoniem zei

"zo heerlijk rustig" :)
Heb ik het goed? Misschien een prijsje gewonnen?? ;)
Groetjes, -J-.

Anoniem zei

Potverdorrie. Wat mooi getekend! En een expositie waar we ook Vleesch kunnen zien. Daar ga ik zeker heen! Waar is dat Kasteel Groeneveld?

Van Wim Sonneveld ken ik alleen Het dorp. Dat zal het wel niet zijn.

Otto zei

Ik denk ook "Zo heerlijk rustig".
@ Fred, "We gaan naar Zandvoort.." is van Louis Davids.

Er hangt wel een enorme Bob Evers vibe over die plaatjes. Leuk om te zien!

Anoniem zei

Even over dat "klagen" over het vak striptekenaar. Was dan boekhouder geworden of lopende band werker in een fabriek, lekker afwisselend. Daar staan ze overigens niet voor in de rij bij een (o zo zware) signeer sessie;-)

Anoniem zei

Kasteel Groeneveld is in BAARN. Ik ga er zeker weer heen :)
Groetjes, -J-.

Hans van Oudenaarden zei

En het is inderdaad "Zo Heerlijk Rustig" van Jean Senn en Wim Sonneveld!!! Hoe zien jullie dat zo snel??? Geef even een seintje als je langskomt, Joop, dan tracteer ik de koffie.

Kasteel Groeneveld vind je
aan het Groeneveld 23744 ML in Baarn. Je kunt er ook errugg mooi wandelen.