vrijdag 15 december 2023

Donald Duck 51-2023

(Illustratie: Maarten Gerritsen, © Disney)

Maar liefst twee nieuwe verhalen in het Kerstnummer van Donald Duck (nr 51-2023). Beide hebben natuurlijk met deze tijd van het jaar te maken. 

(Schets: Paul Hoogma)

Als eerste kom je op pagina 20 de Grote Boze Wolf tegen in de gag 'Kerstboom versieren'. Een gag die ik samen met collega Paul Hoogma schreef. Toen nog met Broer Konijn in de titelrol. Maar Broer Konijn heeft het Duckstadse bos in de tussentijd verlaten, net als Mollie en haar nichtjes en Rein Vos en Meneer Beer. Vandaar dat hun rollen over worden genomen voor Wolfje, Knir, Knar en Knor, Midas en  nieuwkomer in het bos Wanda Vianda. Alleen Dokter Kraanvogel is gebleven en ook de grap blijft hetzelfde. Doktor Kraanvogel vreest dat de oude naaldboom op het dorpsplein de versieringen niet meer kan dragen. Maar de drie biggetjes hebben beloofd de boom te versieren dus doen ze dat ook. Tot ze overwachts overvallen door twee schurken. De gag werd getekend door de Spaanse tekenaar Angel Rodriguez.

Daarna op pagina 26 en 27 de Duckies in 'Paardenshow op het ijs'. Waarin Lizzy, Juultje en Babetje maar wat graag naar zo'n paardenshow hadden willen gaan kijken, maar helaas is alles uitverkocht. En dus gaan ze sleeen en schaatsen met Kwik, Kwek en Kwak en Rik die zijn rolstoel in de sneeuw niet kan gebruiken en daarom voor pony Nena als vervoersmiddel kiest. En die combinatie van sleeen, schaatsen en paardrijden zorgt voor een wonderlijk vervolg van hun dag. Het verhaal werd getekend door  de Spaanse tekenares Maria José Sánchez Núnez.

Prettig weekend allemaal!

Geen opmerkingen: