vrijdag 8 december 2023

De nieuwste strips

 


Het is zover! Gisteren viel hier de nieuwe Eppo (nr 25-2023) met daarin de start van het tweede en laatste Wynona-verhaal "Het offer'. Maar dat is lang niet alles. Het begint al met bovenstaande cover van Hans die deze keer de Eppo siert met Dan en Wynona in de hoofdrol.

Als je de bladzijde omslaat vind je op pagina 2  bij 'Van de redactie' het voorwoord van Eppo-hoofdredacteur Rob van Bavel die daar vertelt wat er zoal voorafging aan het nieuwe Wynona-verhaal. Kortom voor je aan deel 1 van 'Wynona, het offer' begint, lees dan eerst de column van Rob en je bent weer helemaal bij.

En of dat nog niet genoeg is vind je op pagina 4 (jawel, weer gewoon de bladzijde omslaan) een heuse Wynona-prijsvraag. Wie weet in welke stripserie de actrice die Wynona speelt eerder de hoofdrol speelde maakt kans op het nieuwste album van 'De wouden van Opaal', getiteld 'De titaan van het licht'.

Daarna wordt het wel even doorbladeren of gewoon alle strips en rubriek tot en met pagina 31 lezen, want op pagina 32 t/m 34 vind je de allereerste aflevering van Wynona 2, Het offer. Het is Dan die de hoofdrol in deze aflevering met een terugblik op zijn leven. Wie was hij vroeger, hoe is hij de Dan geworden wie hij nu is en wat in de wereld was daar de oorzaak van? Natuurlijk schetst Hans in deze drie pagina ook de wereld waarin Wynona en Dan zich bevinden. En het lijkt er op dat Dan op zoek is naar Tani, de zus van Wynona. Waarom? Dat lees je waarschijnlijk in een van de volgende Eppo's. 

(Ilustratie: Danker Jan Oreel)

En tenslotte plaatste Danker Jan ook deze week weer een nieuwe post rond Hel op zijn Facebookpagina en wel bovenstaande tekening. Waar deze voor bedoeld is, is nog niet bekend en gezien het commentaar van Danker Jan bij deze tekening:  Hm....  is ook nog niet zeker of Hel in deze vorm ergens gaat verschijnen. Zowel voor Hel als Wynona geldt dus: wordt vervolgd. Wellicht binnenkort meer info hierover.

Prettig weekend allemaal!

Geen opmerkingen: