vrijdag 29 december 2023

De eerste strips van 2024

(Illustratie: © Disney)

Nog iets meer dan twee dagen en het nieuwe jaar breekt aan. Maar  de eerste nummers voor 2024 van diverse tijdschriften liggen nu al in de winkel en/of in de bus bij de abonnees. Zoals de Donald Duck Snurkspecial. Een speciale uitgave van het vrolijke weekblad met avonturen waarin dromen en slapen nogal eens voorkomen.

Zoals in het Madam Mikmak-verhaal 'Klaas Vaak' op pagina 16 t/m 19 van de Donald Duck Snurkspecial


(Illustratie: Rodriguez, © Disney)

Waarin Mikmak tegen de ochtend de slaap maar niet kan vatten. Met andere woorden Klaas Vaak is nog niet bij haar langs geweest en daarom brengt Mikmak Klaas Vaak maar een bezoekje. Ze krijgt van hem een zak met slaapzand, zodat ze zichzelf zand in de ogen kan strooien, maar als Mikmak de inhoud van de zak per ongeluk over het bos laat waaien, moet ze aan de slag om alle heksen in het bos te wekken met water uit de Traan. Het verhaal werd getekend door de Spaanse tekenaar Rodriguez en eerder gepubliceerd in Donald Duck 39-1998 en het Donald Duck Winterboek 2019.

(Illustratie: © Disney)

Ook de eerste Donald Duck van het nieuwe jaar (nr 1-2024) is al verschenen. Een nummer waarin de jaarwisseling en vooral het fenomeen goede voornemens regelmatig voorbij komt.

Zoals in het Donald Duckverhaal 'Een goed begin is het halve werk..' op pagina 5 t/m 4. Waarin Donald en Kwik, Kwek en Kwak een weddenschap afsluiten rond hun goede voornemens, Kwik, Kwek en Kwak beloven hun speelgoed, games, sport- en andere spullen meteen op te ruimen als ze er niet meer mee spelen en Donald Duck belooft zich aan zijn huishoudbudget te houden en geen nieuwe schulden meer te maken. De verliezer doet de rest van de maand alle klusjes in huis.

Al snel blijkt echter dat er altijd onvoorziene omstandigheden zijn, zoals oom Dagobert die een oude schuld komt innen en Loebas die bovenop een jeu de boulespel van  Kwik, Kwek en Kwak blijkt te liggen. Het duurt dan ook niet lang of Donald en de neefjes gaan elkaars voornemen daadwerkelijk saboteren. Of er een winnaar en een verliezer uit de bus komen lees je deze week in Donald Duck.

Prettig weekend en heel goede jaarwisseling allemaal!

Geen opmerkingen: