zaterdag 23 december 2023

De nieuwste strippublicaties

 De kerstkaarten zijn de afgelopen dagen allemaal de deur uitgegaan op een paar exemplaren na die ik vandaag nog persoonlijk bezorgd heb. Nu is het afwachten of alles nog voor de kerst bij de pakweg 200 gelukkigen van onze kerstkaartenadressenlijst wordt bezorgd. Zo niet, dan hopelijk toch na de kerst.

(Illustratie: Maarten Gerritsen, © Disney)

En ook de uitgevers zitten niet stil, want nog net voor de kerst verschenen er maar liefst twee nieuwe albums die het vermelden op dit blog waard zijn. Zoals bijvoorbeeld Donald Duck, Makkelijk lezen deel 4. Een album met vele avonturen van allerlei Disney-helden met kortere zinnen en een iets groter lettertype en drie verhalen waarvoor ik al dan niet samen met collega Paul Hoogma het scenario schreef.

Als eerste kom je op pagina 20 t/m 23 het Donald Duck-verhaal 'Pakje afgeven', Als Donald Duck en de neefjes thuiskomen ontdekt Donald tot zijn grote schrik dat er een pakje voor hem bij buurman Bolderbast is afgegeven. En...Bolderbast doet niet open, terwijl de radio binnen keihard staat te spelen. Waarna Donald op geheel eigen wijze probeert zijn pakje uit het huis van Bolderbast te halen. Het verhaal werd getekend door de Spaanse Comicup Studio en eerder gepubliceerd in Donald Duck 1-2002.

Daarna op pagina 30 t/m 32 een verhaal van Madam Mikmak, waarvoor ik het scenario samen schreef met Paul Hoogma. Het is gebaseerd op het verhaal dat heksen eigenlijk andersom op hun bezem zouden moeten zitten, dat wil zeggen met de takkenbos vooruit. En dus krijgt Mikmak een verkoper aan de deur die haar de zogenaamde Methusalem-bezem probeert te verkopen. Een bezem met alle (on)gemakken van de bezems uit de goede oude tijd. Het verhaal werd getekend door meestertekenaar Jose Ramon Bernado Kneff  alias Bernado en eerder gepubliceerd in Donald Duck 1-2005 en het Donald Duck Winterboek 2016.

Ook het Tokkie Tor-verhaal 'Stoombad' op pagina 52 en 53 schreef ik samen met Paul. Paul weet als geen ander te bedenken hoe spullen uit de mensenwereld kunnen worden hergebruikt in Puindorp en ook dit verhaal is daar een mooi voorbeeld van. Want wat kun je bijvoorbeeld doen met het afval van een Chinees restaurant. Dat is waar het om draait in dit verhaal. Door een winters tintje aan het verhaal te geven, konden we er zorgen dat ook dit afval goed hergebruikt werd in Puindorp. Het verhaal werd getekend door de Spaanse tekenaar José Antonio Gonzalez en eerder gepubliceerd in Donald Duck 4-2005, het Junior Winterboek 2010 en het Donald Duck Winterboek 2017

.


Het Hel Jaarboekje 2023-2024 is sinds een paar dagen officieel, maar wel in beperkte oplage, verkrijgbaar in de webwinkel van Danker Jan

Dit is wat Danker Jan er over schreef op zijn Facebookpagina.

Alle kerstkaarten zijn bij mij de deur uit. En voor wie het gemist heeft, het is dit jaar inderdaad een kaart geworden en geen boekje zoals de afgelopen vier jaar. Dat heeft alles met de elk jaar weer stijgende kosten te maken...

Voor de liefhebbers heb ik alsnog 100 exemplaren van het boekje laten maken. Die zijn, tegen kostprijs, te bestellen in mijn eigen webshop of af te halen op een aantal stripbeurzen volgend jaar.
Van een aantal 'vintage' illustraties/kaarten heb ik nog een aantal exemplaren over. Voor snelle bestellers doe ik die erbij...

(Illustraties: Danker Jan Oreel)

Gisteren plaatste Danker Jan ook nog deze tekening op zijn Facebookpagina met onderstaand commentaar:

En het blijft maar waaien...


En natuurlijk wordt deze week ook 'Wynona 2, Het offer' vervolgd in Eppo 26-2023  Terwijl Daniel het indianenreservaat in rijdt, overdenkt hij zijn leven en de situatie waarin hij is beland. Wynona en de haren verwachten dat Daniel Tobarth Reeves weet vrij te krijgen, maar Daniel ziet de zaak somber is. En er spelen nog hele andere gevoelens in deze zaak. Gevoelens voor Wynona Whitehorse. 


allemaal nog niet genoeg wordt Daniel meteen na aankomst in reservaat aangevallen door een oude indiaan. Maar is het wel Daniel die onderwerp van deze aanval is? Of heeft de indiaan heel andere bedoelingen?

Prettig Kerstweekend allemaal!

Geen opmerkingen: