woensdag 20 september 2023

Stripfestival Breda 2023

 



Aanstaand weekend 23 en 24 september vindt in het Chasse Theater  het Stripfestival Breda 2023 plaats. Met vele stripmakers uit binnen- en buitenland, waaronder Hans, Eric, Danker Jan en ik. Samen met Danker Jan zal ik plaatsnemen in stand 55. En natuurlijk nemen we ons nieuwste album "Japien de Joode' mee, dat in Breda zowel in harde als in zachte kaft verkrijgbaar zal zijn.


Datzelfde geldt ook voor het album 'Zeeland in de Tweede Wereldoorlog', het album dat Danker Jan samen met Jan Zwemer maakte. Naast de normale editie zal in Breda ook de Dossiereditie te verkrijgen zijn. 




En we hebben weer een primeur. Danker Jan presenteert in Breda de tweede Hel-prent uit een serie van twee. Hierboven nog in de voorbereidende fase. De definitieve prent zal waarschijnlijk een van de komende dagen op Danker Jans Facebookpagina te zien zijn.


Ook de eerste prent uit die serie, die zijn primeur had tijdens het Kamper Stripspektakel, zal in Breda verkrijgbaar zijn. 



(Illustraties: Danker Jan Oreel)

Verder hebben we natuurlijk ook de beide albums van De avonturen van Hel bij ons, te weten 'De koffers van Raz Fadraz' en 'De Sibylle-codex'. Zowel de Nederlandse als de Duitse en de Franse albums zullen in Breda verkrijgbaar zijn. En natuurlijk de beide andere Hel-portfolio's. Voor de portfolio's en de buitenlandse Hel-albums geldt wel zolang de voorraad strekt.


(Illustratie: IJsbrand Oost)


IJsbrand is niet als signerende tekenaar aanwezig maar de albums van Max Miller zullen uiteraard wel te verkrijgen zijn in Breda. Zelf neem ik in elk geval 'De Orde van de Blauwe Steen' en Schaduwspel mee.


(Illustratie:, Maarten Gerritsen, © Disney)

Verder hebben we alle ook Bob Evers-albums bij ons in harde en/of zachte kaft, en natuurlijk het nieuwe Oom Dagobert Jubileumalbum 'Geluk zit in een klein muntje' Plus nog wat andere Donald Duck-albums, Nieuwe vrienden en diverse Tina Vakantie- en Winterboeken  Bovendien zijn ook Donald Duck tekenaars Jan-Roman Pikula en Maarten Gerritsen in Breda aanwezig in stand 5. Tim Artz is alleen op zaterdag aanwezig, waarschijnlijk bij Uitgeverij Cliche (stand 2) en Henrieke Goorhuis alleen als gast op zondag.



Hans en Eric signeren beiden in de stand van Uitgeverij L (stand 7). Hans is alleen zaterdag aanwezig in de stand van Uitgeverij L en zal daar het eerste deel van Wynona 'Als de beer ontwaakt' en alle albums van de Rhonda-trilogie signeren. Maar je kunt natuurlijk ook voor Bob Evers en Puppy Love bij Hans terecht.

(Illustratie: Eric Heuvel)                     

Eric is beide dagen aanwezig in de stand van Uitgeverij L en zal vooral het nieuwe Carbeau-album 'Lotus Evija' signeren, maar je kunt vast ook voor andere albums bij Eric terecht, zoals bijvoorbeeld Nieuwe vrienden. En natuurlijk gaan we proberen al dat moois te voorzien van tekening, tekst en handtekening voor iedereen die dat maar wil. Kortom, er is weer genoeg te doen en te zien in Breda. We hopen jullie dan ook allemaal weer te mogen begroeten.


Stripfestival Breda

Zaterdag 23 en zondag 24 september 2023

Chassé Theater

Cladius Prinsenlaan 8

4811 DK Breda

Beide dagen van 10.00 tot 17.00 uur

Signeersessie Hans: zaterdag 23 september,  een aantal uren tussen 10 en 17 uur (stand 7)

Signeersessies Danker Jan en Frank: zaterdag 23  en zondag 24 september van 10 tot 17 uur  (stand 55)

Info: https://stripfestivalbreda.nl/


Geen opmerkingen: