vrijdag 1 september 2023

De nieuwste strippublicaties

(Illustratie: © Disney)

 Vorige week al aangekondigd, deze week nieuw in Donald Duck (nr 36-2023), het Duckiesverhaal 'Een schooldag op zee'. 

Sommige leerlingen, en zeker als ze Kwik, Kwek en Kwak heten, hebben nogal moeite met de eerste schooldag na de zomervakantie. Gelukkig bedenkt meester Warbol elk jaar iets leuks voor die eerste schooldag. En dus gaat de hele klas, inclusief Kwik, Kwek en Kwak, dit jaar naar zee op hun eerste schooldag. Maar als Bo en Rik op het strand een oude kruik vinden met daarin schatkaart, wordt het niet alleen een dagje aan zee, maar ook op zee.


De Duckies en hun klasgenoten gaan op zoek naar de schat van piratenkapitein Groenoog, een schat die verborgen zou zijn op Makrelenklip-eiland. Eenmaal daar aangekomen, blijken ze echter niet de enigen te zijn. Ook kapitein Groenoog zelf en zijn bemanning lijken op zoek te zijn naar de schat. En dan te bedenken dat Groenoog zich in 1673 op Makrelenklip-eiland verschool en dus inmiddels zo'n 400 jaar oud moet zijn. Het verhaal werd getekend door de Spaanse tekenaars Carmen Perez en Tony Fernandez.

(Illustratie: IJsbrand Oost)

Ook de nieuwe Eppo (nr 18-2023) viel deze week in de bus. Met natuurlijk een voorproefje van het komende Stripfestival Breda van 23 en 24 september a.s. En op pagina 20 en 21 een interview met Anco Dijkman waarin Anco's gehele stripcarriere voorbij komt, dus ook zijn medewerker aan het Max Miller-verhaal 'Schaduwspel'. 
(Illustratie: Anco Dijkman en IJsbrand Oost)

Een van de schetsen van Anco, verder uitgewerkt door IJsbrand, plaatsen we hier nog maar een op de Bob Evers Strip Blog. En over het Stripfestival Breda lees je hier binnenkort meer.

Prettig weekend allemaal!

Geen opmerkingen: