vrijdag 8 september 2023

De nieuwste strips

 

(Illustratie: Maarten Gerritsen, © Disney)

Deze week nieuw in de winkel, het album Donald Duck, Makkelijk lezen 3. Een album met vele avonturen van allerlei Disney-helden met kortere zinnen en een iets groter lettertype. En een verhaal met Donald en Loebas in de hoofdrol waarvoor ik  in 1991 het scenario schreef. 


(Illustraties: Mau Heymans, © Disney)

Donald doet voor de zoveelste keer een vruchteloze poging om Loebas af te richten. Om een einde te maken aan het spottende gelach van zijn buurman Bolderbast, bestelt Donald  bij Willie een middeltje om zijn hond slimmer te maken. Met verstrekkende gevolgen, die Donalds leven langzaam maar zeker in een nachtmerrie veranderen. Dit verhaal werd getekend door Mau Heymans en eerder gepubliceerd in Donald Duck 27-1993 en het album De grappigste avonturen van Donald Duck 44 uit 2014.

Ook het Penny Herfstboek 2023 is deze week nieuw in de winkel. 128 pagina's met strips, verhalen, kwissen, diy's en posters. En zoals alle Penny Lente-, Zomer-, Herfst- en Winterboeken van de laatste paar jaar opent ook dit Herfstboek met een verhaal van Sarah de Shire.

In dit verhaal, naar een idee van Angelique Buhrs, krijgt Sarah problemen met haar voorhoeven. Sarah's hoeven zijn te kort gesleten en hoefijzers lijken de oplossing. 


(Illustraties: © Holco Publications)

Maar niet iedere hoefsmid durft een groot paard als Sarah van hoefijzers te voorzien. En als Sarah toch haar hoefijzers krijgt, gaat er iets vreselijk mis, waardoor het lijkt alsof Maura en Marlin een heel lange tijd niet meer met Sarah kunnen rijden. Het verhaal werd eerder gepubliceerd in Penny 14-2014.

(Schets: Paul Hoogma)

En dan tenslotte nog twee gloednieuwe verhalen in de nieuwe Donald Duck (nr 37-2023). Als eerste vind je een nieuw avontuur van Ariel op pagina 33 t/m 35, waarvoor ik het scenario samen met collega Paul Hoogma schreef. Tussen alle mensenspullen in een oud scheepswrak vindt Ariel een tapijt met daarop de afbeelding van een vogel. Ze droomt ervan om met het tapijt te kunnen vliegen. Maar het tapijt wordt gestolen door Gruwel en Griezel en belandt in handen van Ursula. En die betovert het om zich er vliegensvlug mee door de diepzee te kunnen verplaatsen met maar één doel: Tritons drietand stelen en daarmee ook de macht in Atlantica. Het verhaal werd getekend door de Spaanse tekenaar Angel Rodriguez.

Meteen daarna, op pagina 37 t/m 42 het Donald Duck-verhaal 'Pak je pakje'. Het verhaal begint met een boze menigte bij Dagoberts geldpakhuis en dit alles omdat stapels bestelde pakketjes van Dago.ds niet bezorgd zijn. Donald heeft een idee om er achter te komen waar de verdwenen pakketten gebleven zijn. Daarvoor laat hij Dagobert een nieuwe telefoon voor zichzelf bestellen, nog twee extra en een lege doos. In die lege doos reist Donald mee met de drie telefoons door het bestel- en bezorgsysteen van Dago.ds. Of Donald het mysterie van de verdwenen pakket kan ontrafelen, lees je deze week in Donald Duck. Het verhaal werd getekend door de Soaanse tekenares Cynthia Campanario Pineda. 

Prettig weekend allemaal!

Geen opmerkingen: