vrijdag 22 september 2023

De strippublicaties van deze week

 

(Illustratie: Danker Jan Oreel)

We beginnen met een aanvulling op mijn vorige post over het Stripfestival Breda. Daar moest ik de post nog illustratie met de schets van de nieuwe Hel-prent. Hierboven zie je hoe de prent er morgen op het Stripfestival Breda uitziet. Dit is wat Danker Jan er op zijn Facebookpagina over schrijft:

De tweede helft van de duo-prent van Hel. De eerste verscheen op het Stripfestival Kampen. Deze is komend weekend te koop op het stripfestival Breda en kost 5 euro. Maar bij besteding vanaf 50 euro geheel en al gratis.
Morgen meer over Breda en over een aantal items waarvan ik zelf niet eens meer wist dat ik ze nog had...

Afgelopen week werd ik door Martijn Schraven voor BN De Stem. Dat artikel wordt vandaag op pagina 2 van het Stad en Streek gedeelte gepubliceerd. Een artikel over het prille begin bij Donald Duck, het vak van scenarioschrijver en er is zelfs aandacht voor de twee ontmoetingen met Carl Barks in 1994. Verder komt natuurlijk ook Bob Evers voorbij, het werk voor Tina en het album Japien de Joode dat ik samen met Danker Jan en Stichting Odolphus maakte. Online is het artikel hier te vinden en wordt onder andere geillustreerd met de bovenstaande scenarioschets uit het Donald Duck-verhaal 'Chaos in de Tout de Gans'. 

(Illustratie: © Holco Publications)

Helaas geen nieuwe strips in de tijdschriften van deze week, wel een herpublicatie. Tot nu toe werden de verhalen van Sarah de Sarah alleen in de Penny Lente-, Zomer-, Herfst- en Winterboeken geherpubliceerd. Maar deze week keert Sarah ineens weer terug in Penny. Op pagina 26 t/m 31 van de nieuwe Penny (nr 20-2023) vind je het 17e Sarah de Shire-verhaal 'Het springpaard'. Maura en Marlin winnen een prijs. Ze mogen bezoek bij Dancer, het beroemde springpaard. Sarah wil graag mee, maar dan blijkt dat het alleen een dag voor mensen is, niet voor paarden. Maar ja, of Sarah zich daardoor nu laat tegenhouden? Het verhaal werd eerder gepubliceerd in Penny 12-2014.

Prettig weekend allemaal!

Geen opmerkingen: