vrijdag 15 september 2023

De strips van deze week


Maar liefst drie nieuwe verhalen in de nieuwe Donald Duck van deze week (nr 39-2023). Als eerste kom je op pagina 16 t/m 23 Panchito tegen in 'De spookhacienda'. Omdat een hotelkamer te duur is zoekt Panchito een andere mogelijkheid om te overnachten. Hij laat zijn oog vallen op een verlaten huis, maar als een passerende senorita hem vertelt dat het daar spookt, besluit hij toch maar liever in de buitenlucht te overnachten. Tot hij ziet dat de dame in kwestie, Ramona, wel het spookhuis binnen gaat. Panchito en Senor Martineze maken alsnog hun entree daar, maar dan blijkt het verhaal van Ramona toch te kloppen. Het spookt er en niet zo'n beetje ook. Het verhaal werd getekend door de Spaanse tekenaar David Navarro.


Daarna, op pagina 30 en 31 een nieuw verhaal van Jungleboek. Baloe wil zijn gebruikelijke ochtendbad nemen, maar het water is al bezet. Door Shere Khan. En dus verzint Baloe een manier om Shere Khan uit het water te krijgen. Maar of dat zo'n goed idee is? Het verhaal werd getekend door de Spaanse tekenaar Angel Rodriguez.

Op pagina 38 t/m 42 van de nieuwe Donald Duck is het de beurt aan Donald zelf in 'Eend van de rekening'. Donald vindt weer eens bergen rekening in zijn brievenbus en ziet geen mogelijkheid om ze te betalen. Tot hij op het idee komt om de rekeningen op naam van Guus te zetten en ze daarna in Guus' brievenbus te gooien. Volgens Kwik, Kwek en Kwak betaalt Guus nooit rekeningen, dankzij zijn geluk. En er meldt zich inderdaad meteen een televisieploeg van het programma 'Met spijt in het krijt' dat Guus met alle plezier wil helpen van zijn rekeningen af te komen als hij maar zielig genoeg doet. Maar desondanks loopt alles anders dan Donald had gedacht. Het verhaal werd getekend door de Spaanse tekenaar Cesar Ferioli Pelaez.

En tenslotte viel deze week ook de nieuwe Katrien Duck in de bus (nr 9-2023) Op pagina 25 en 26 vind je het Duckies-verhaal 'Spreekbeurt'. Waarin Meester Warbol zijn leerlingen gevraagd heeft een spreekbeurt te houden. Speciaal voor die gelegenheid hebben Kwik, Kwek en Kwak hun nieuwgevonden hond Flipje (in het scenario Zwabbertje) meegenomen naar school. Volgens Meester Warbol was dat niet de bedoeling. Maar of hij zijn leerlingen dat nou ook echt verteld heeft? Het verhaal werd getekend door de Spaanse tekenares Carmen Perez en eerder gepubliceerd in Donald Duck 23-2007 en Katrien Duck 9-2019.

Prettig weekend allemaal!

Geen opmerkingen: