dinsdag 6 juni 2023

Interview met Danker Jan in de PZC


(Bron: PZC.NL)

Afgelopen zaterdag plaatste de Zeeuwse krant PZC een groot interview met Danker Jan in hun krant. Dit is wat Danker Jan er op zijn Facebookpagina over zegt.

Vandaag staat er een 'stukje' in de PZC over het stripboek over de Tweede Wereldoorlog in Zeeland. Ik had de tekst vooraf al gelezen en geconcludeerd dat die niet op één pagina ging passen...
En dat klopt, het zijn 5(!) pagina's geworden!
Hieronder de digitale versie.

Het interview gaat vooral over het nieuwe album 'Zeeland in de Tweede Wereldoorlog dat op 20 juni zal verschijnen, maar ook Japien de Joode komt ter sprake, als een van de twee album waar Danker Jan de afgelopen tijd tegelijkertijd aan werkte. Bij Japien de Joode trekt Danker Jan de trieste conclusie, die ik zelf ook al trok tijdens het schrijven van het scenario: geen van de hoofdpersonen haalt het eind van het album.


Verder vertelt over hoe het allemaal begon, een weg die van Sint Joost naar Het paard van Troje leidde, over de allereerste historische strip Zeeland van Nehalennia tot Westerscheldetunnel, die tot op heden nog steeds Danker Jans meest succesvolle album is en waarvan al meer dan 27.000 exemplaren zijn verkocht. 

(Illustraties: Danker Jan Oreel)

En natuurlijk ontbreken ook De avonturen van Hel niet in dit interview. Ook de presentatie van Zeeland in de Tweede Wereldoorlog in het Bevrijdingsmuseum Zeeland in Nieuwdorp mag niet onvermeld blijven, net als de daarop volgende signeersessie bij Het paard van Troje in Goes op 24 juni. Het complete interview kun hier lezen en meer dan twee minuten lang bekijken, mits je een account hebt of gratis aanmaakt.

Geen opmerkingen: