zondag 25 juni 2023

Een onverwachtse signeersessie in Goes

(Foto: Het Paard van Troje)

 Na Japien de Joode is nu ook het andere album waar Danker Jan de afgelopen twee jaar aan heeft gewerkt, Zeeland in de Tweede Wereldoorlog, verschenen. De officiele presentatie was afgelopen donderdag en die moest ik helaas missen bij gebrek aan een rijdende trein. Maar gisteren lukte het wel om alsnog naar Zeeland af te reizen voor de signeersessie van Danker Jan bij Het paard van Troje in Goes. 

De bedoeling was om mijn eigen exemplaren van Zeeland in de Tweede Wereldoorlog te bemachtigen en Danker Jan te vragen of hij een album van Japien de Joode wilde voorzien van een tekening en een handtekening. 

(Illustraties: Danker Jan Oreel)

Maar dat liep anders toen Anthoni Fierloos van Het paard van Troje me vroeg of ik niet even mee wilde signeren voor die mensen die behalve Zeeland in de Tweede Wereldoorlog ook Japien de Joode kochten. En dat waren er best wel veel, zo heb ik in dat ene uur gemerkt. 

Anthoni plaatste het  volgende fotoverslag of Facebook en dat is inmiddels overgenomen door diversie Facebookpagina's van stripinformatiesites zoals Het Stripschap, De Jaren Eppo/De Jaren Pep en Stripknip. Uiteraard mag dat verslag ook hier op de Bob Evers Stripblog niet ontbreken.


Een rij van 1 uur tot half 6. Wie doet het hem na? Het derde stripboek alweer bij uitgeverij Het Paard van Troje van zijn hand. Voor iedereen een mooie tekening, dat is het wachten wel waard. Auteur Frank Jonker was ook even aanwezig om Japin de Joode te signeren. Twee strips die iedereen moet hebben! #goesisgoes #zogoes

Maar liefst vier-en-half uur een rij dus buiten bij Het Paard van Troje. En dat is dan alleen nog maar Goes en omgeving. Zeeland in d e Tweede Wereldoorlog zal vast en zeker de komende weken de rest van Nederland veroveren. Zelf moest ik na een uur signeren alweer terug. 
(Foto's: Het Paard van Troje)

En hoe leuk het ook is om iemand die jarig is gelukkig te maken met een gesigneerd stripalbum, toch had ik ook wel graag het vervolg van deze signeersessie mee willen maken. Dus Danker Jan en Anthoni van harte gefeliciteerd met het resultaat van deze wel heel speciale signeersessie van afgelopen zaterdag. En voor iedereen die het gemist heeft, er volgen de komende maanden nog signeersessies in Sluis, Kampen en Breda.

Geen opmerkingen: