vrijdag 2 juni 2023

De strips van deze week

 


Maar liefst drie nieuwgepubliceerde verhalen in de striptijdschriften van deze week, waarvan er twee ook echt helemaal nieuw zijn. We beginnen in de nieuwe Donald Duck (nr 23-2023). Daar vind je op pagina 29 t/m 31 het Pinokkio-verhaal 'De staf van Carabas'. Waarin de Koetser in het raam van een welbekende houtwerksnijplaats een voorwerp aantreft waarin hij meent de beruchte staf van magier Carabas te herkenen, waarmee de bezitter iedereen in een kat kan veranderen. En aangezien de Koetsier dat ook werkelijk van plan is met iedereen in het dorp van Pinokkio, zorgt dat daar voor een hoop paniek. Het verhaal werd meesterlijk getekend door José Ramón Bernado.

Ook in de Tina van deze week (nr 23-2023) vind je een nieuw verhaal en wel 'Het meisje van het schilderij' op pagina 4 t/m 8. Waarin hoofdrolspeelster Dewi op de jaarmarkt een schilderij wint, waarop een meisje afgebeeld staat. Maar vanaf het moment dat Dewi het schilderij in haar bezit heeft, duikt het meisje verschillende keren in haar directe omgeving op, tot zelfs in Dewi's dromen aan toe. De grote vraag is dus, wie is dit meisje en waarom ziet Dewi haar overal? Het verhaal werd getekend door Emma Ringelding.

 
(Illustratie: © Holco Publications)

Tenslotte vind je op pagina 14 t/m 23 van de nieuwe Penny het vervolg van Hecksehoef. We zijn inmiddels bij de negende en voorlaatste aflevering aangeland. Aukje, Mara, Sven Jelle hebben het magische medaillon van de middeleeuwse Cecilia gevonden en goed verstopt. De Woudheksen laten het daar echter niet bij zitten en proberen Manege Hecksehoef binnen te dringen. Intussen droomt Aukje over Cecilia die haar vraagt haar te helpen haar verloren geliefde Ewout terug te vinden. Twee redenen voor ons viertal om via de verborgen stal terug te keren naar de Middeleeuwen. Daar blijkt Ewout inderdaad te zijn verdwenen na zijn expeditie naar de Woudheksen. Alleen zij en Ewouts paard Zilverster weten waar Ewout is. En de Middeleeuwse Woudheksen doen er natuurlijk alles aan om te zorgen dat Aukje, Mara, Sven en Jelle het niet te weten komen. Deze aflevering van Hecksehoef werd eerder gepubliceerd in Penny 9-2012.

Prettig weekend allemaal!

Geen opmerkingen: