vrijdag 23 juni 2023

Donald Duck 26-2023

 


Maar liefst twee nieuwe verhalen in de nieuwe Donald Duck (nr 26-2023) van deze week. We beginnen op pagina 22 t/m 25 met het Gijs Gans-verhaal 'Landbouw voor beginners'. Het was IJsbrand die me de inspiratie voor dit verhaal bezorgde. IJsbrand vertelde me over boeren die een stukje land verhuren aan mensen die daar graag hun eigen groenten en dergelijke willen verbouwen. En zelfs de boom die van de tuin naar het land wordt verplant, komt uit IJsbrands verhaal. Het inspireerde me tot een verhaal waarin Gijs Gans alleen maar voordelen ziet van dit systeem. Immers, hoe meer werk anderen doen, hoe minder hijzelf hoeft te doen. Maar is dat wel zo? Het verhaal werd getekend door de Spaanse tekenaar Maximino Tortajada Aguilar.

Meteen daarna op pagina 27 en 28 het Aladdin-verhaal 'Doolhof'. De Paleiswachters kennen inmiddels alle straatjes van Agrabah en dat is een probleem als je, zoals Aladdin, Geest en Abu, op je gemak een hapje wilt eten. Geest besluit het ze dus wat moeilijker te maken en looft zelfs een prijs uit als de Paleiswachters er in slagen Aladdin te vinden, met extra bonuspunten voor Abu. Hoe dat ervoor kan zorgen dat de drie helden toch rustig kunnen eten, lees je deze week in Donald Duck. Het verhaal werd getekend door de Spaanse tekenaar David Soriano.

En dan liggen er sinds deze week ook een heleboel nieuwe Vakantieboeken in de winkel. Maar daarover een van de komende dagen meer. Prettig weekend allemaal!

Geen opmerkingen: