vrijdag 31 mei 2019

Donald Duck 23-2019

Deze week kunnen we maar liefst vier nieuwe strips melden en ze zijn allemaal te vinden in de nieuwe Donald Duck (23-2019). Ook de serie brievenbusstripjes die ik samen met collega Paul Hoogma schreef, wordt voortgezet in de nieuwe Donald Duck. Op bladzijde 2 vind je het derde stripje uit  deze serie. Het Duckstadse stroomnetwerk ligt plat. Niemand lijkt nog electriciteit te hebben, maar als Donald en Kwik, Kwek, Kwak door Duckstad lopen, merken ze dat er één persoon in Duckstad die nog steeds verlichting heeft.

Daarna vind je vanaf pagina 30 een serie van drie twee-pagina-strips. Voor de eerste twee daarvan, te beginnen met Ariel op pagina 30 en 31, schreef ik het scenario samen met Paul Hoogma. Ariel wil zoveel mogelijk over de mensen weten en neemt daarom weer eens een kijkje boven water. Dit keer ziet ze echter een meisje dat een zeemeermin probeert te zijn. Het zwemmen met de door haar moeder gemaakte zeemeerminnenstaart gaat haar echter niet goed af. En dus geeft Ariel haar zeemeerminzwemles, dit zeer tegen de zin van Botje, aangezien Koning Triton elk contact tussen mensen en zeebewoners verboden heeft. Het verhaal werd getekend door de Spaanse tekenares Carmen Perez.

Ook het scenario voor het Duckiesverhaal op pagina 32 en 33 is een co-productie met Paul. Kwik, Kwek en Kwak zijn vol enthousiast aan het gamen als Donald thuiskomt met werk voor zijn nieuwe baan.
(Schetsen: Paul Hoogma)

Hij is speelgoedtester en wil dat zijn neefjes hem helpen met het testen van een aantal bouwdozen. Kwik, Kwek en Kwak hebben daar niet zoveel zin in, tot ze zien wat de inhoud van de bouwdozen is. Het verhaal werd getekend door de Spaanse Comicup Studio.

En dan tenslotte op pagina 34 en 35 het Broer Konijn-verhaal "Te land, te water en over  de brug''. Waarin Toon Schildpad vertelt dat de schildpadden hun zwemtalent ooit ontdekt hebben dankzij een oude brug over de rivier en Broer Konijn en Toon vervolgens een wedstrijdje houden om te zien wie van hen het snelst is: Toon in het water of Broer Konijn op het land. Rein Vos weet daar met de hulp van Meneer Beer echter handig misbruik van te maken om de twee te vangen en op zijn menu te zetten. Het verhaal werd getekend door niemand minder dan Henrieke Goorhuis, tegenwoordig vooral bekend als nieuwe Bommel-tekenares. Maar Henrieke is ook bij uitstek de Broer Konijn-tekenares van Nederland. Met een grote kennis van de klassieke Broer Konijn-strips en de oorspronkelijke verhalen van Uncle Remus, waarop de Broer Konijn oorspronkelijk gebaseerd was.
Het plezier is aam de tekeningen af te zien en de sfeer van de klassieke Broer Konijn is helemaal terug in deze strip.

Prettig weekend allemaal.

Geen opmerkingen: