vrijdag 17 mei 2019

De nieuwste publicaties

(Illustratie: Carmen Perez, © Disney)
Deze week verscheen de Donald Duck Zwembandt van Rijn-special. Een dubbeldik album met avonturen van de Ducks waarin Hollandse en Duckstadse meester een grote rol spelen.

(Schets: Paul Hoogma)

Een van de verhalen uit dit album, te weten het Duckverhaal 'Duckbrandt' op pagina 19 t/m 21 van dit album, schreef ik samen met collega Paul Hoogma. Een verhaal waarin Dagobert een schilderij van Verfmeer (in het scenario nog Duckbrandt) weet los te krijgen van een huurder die zijn huur niet meer kan betalen. Hij wil het schilderij diezelfde middag nog laten veilen, maar als hond Bennie (in het scenario hadden we die rol aan Dinkie gegeven) van Lizzy, Juultje en Babetje al krabbend het schilderij beschadigt, is Katrien ineens verantwoordelijk voor een schadepost van minstens 10 miljoen euro. Het verhaal werd getekend door de Spaanse tekenaar Santiago Barreira en eerder gepubliceerd in Donald Duck 21-2006.

(Illustratie: Danker Jan Oreel, bron: Facebook)

In de nieuwe Eppo (nr 10-2019) wordt in de rubriek Varia op pagina 24 en 25 onder het kopje 'Uniek materiaal' aandacht besteed aan de originele tekeningen van Hel die Danker Jan op de Oost-Nederlandse Stripboekenbeurs verkocht. Ook is er in dit artikel aandacht voor de nieuwe portfolio van Hel en voor het nieuwe verhaal waaraan op dit moment druk geschreven en getekend wordt. Ook Danker Jan besteedt aandacht aan dit Varia-artikel op zijn Facebookpagina en doet daar ook de belofte om speciaal voor het Brabants Stripspektakel in Eindhoven nog een paar van dit soort tekeningen bij te maken.

En tenslotte worden er deze week twee gloednieuwe verhalen gepubliceerd in de nieuwe Donald Duck (nr 21-2019). Als eerste kom je op pagina 16 t/m 19 het Broer Konijn-verhaal 'De toverlaarzen' tegen. Waarin Broer Konijn Rein Vos weet wijs te maken dat hij supersnelle laarzen bezit waardoor Rein hem nooit meer te pakken krijgen. Als Rein eenmaal gelooft dat dat echt zo is, is Broer Konijn eindelijk veilig voor hem, maar de andere bosbewoners zeker niet. Met als gevolgen dat die ook heel graag de supersnelle laarzen van Broer Konijn willen lenen. Ik baseerde dit verhaal op de schoenen van bepaalde bosbewoners heel af en toe in de klassieke Broer Konijn-strips droegen. Alleen als dat een reden had, eigenlijk. En dat is in deze strip ook zo.

Daarna op pagina 32 t/m 35 het Aladdinverhaal 'De vliegwedstrijd' waarvoor ik het scenario samen schreef met collega Paul Hoogma.

(Schets: Paul Hoogma)

Geest heeft er genoeg van steeds met schaken te verliezen van Tapijt en daarom stelt Aladdin voor een ander spel te spelen. Dat brengt Geest op het idee van een vliegwedstrijd tussen hem en Tapijt. Helaas zijn de Paleiswachters hiervan ook op de hoogte. En zij op hun beurt doen diverse pogingen Tapijt te vangen, zodat Aladdin niet meer kan wegvliegen als ze hem proberen te arresteren. Het verhaal werd getekend door de Spaanse tekenares Carmen Perez.

Prettig weekend allemaal!

Geen opmerkingen: