maandag 11 november 2013

Groningen en omgeving in Max Miller

Zo'n anderhalve week geleden plaatste ik op de Max Miller Strips blog (http://maxmillercomics.blogspot.nl/) een post over het documentatiemateriaal dat ik bij het schrijven van het scenario gebruikte voor de scene's op pagina 13 t/m 15 van 'Max Miller en de Orde van de Blauwe Steen'. Afgelopen donderdag deed IJsbrand hetzelfde, maar dan met betrekking tot de gebruikte documentatie voor de eerste vijftien pagina's van het nieuwe Max Miller verhaal. Met onder andere:
De Paddepoelsterweg...
het notariskantoor...
 
Station Groningen...

De Noorderdwarsstraat...
 

de Kleine Bergstraat...
 
en de Pleiadenlaan.

Soms stond de locatie die in de strip te zien niet met zoveel woorden in het scenario en koos IJsbrand zelf een geschikte locatie uit. Dat gebeurde onder andere bij...
 
de plek waar Grimbergen zich schuilhoudt voor Eva,

het huis van de Eerste hoeder...
 
de stadsmarkering aan de Friesestraatweg...

en tenslotte het tankstation en het Chinese restaurant aldaar.
De plaats waar Max, Eva en Pjotr hun auto parkeren stond uiteraard weer wel genoemd in het scenario.
(Illustraties en foto's: IJsbrand Oost)
 In Eppo 23, die morgen in de bus valt bij de abonnee's, gaan Max en Pjotr de kerk binnen in de hoop het volgende raadsel op te lossen. En ook voor die scene's hebben we heel wat documentatiemateriaal gebruikt. Binnenkort meer daarover op beide blogs. En meer over alle bovenstaande locaties én meer lees je in IJsbrands nieuwste post op de Max Miller Strips blog: 'De Orde van de Blauwe Steen: Groningen e.o.'.

4 opmerkingen:

Anoniem zei

Hallo Frank,
Ik weet niet of het belangrijk is voor het verhaal hoor maar de stadsmarkering staat aan de Friesestraatweg richting Aduard, net buiten de bebouwdekom. De Zijlvesterweg is een zijweg daarvan, z`on 2 kilometer verderop.
Verder, ga zo door!
Groet,
Stef

Anoniem zei

De bebouwde kom van Groningen bedoel ik dan.

Frank Jonker zei

Ha Stef,

Bedankt voor je reactie. Je hebt helemaal gelijk. Max, Eva en Pjotr rijden inderdaad via de Friesestraatweg naar Aduard. Op de Zijlvesterweg weet Max zijn achtervolgers af te schudden, maar dat is een pagina later in het verhaal. Ik heb de straatnaam in mijn post inmiddels aangepast. Nogmaals dank.

Hartelijke groeten,

Frank

Frank Jonker zei

Eh...ik bedoel dus: later op de pagina in het verhaal. :-)

Hartelijke groeten,

Frank