zaterdag 16 november 2013

...en de andere publicaties van deze week

Dinsdag viel hij al in de bus bij abonnee's en sinds donderdag ligt hij ook in de winkels: de nieuwe Eppo! Nr 23-2013 alweer, met daarin uiteraard de zesde aflevering van Max Miller en de Orde van de Blauwe Steen. Waarin Max en Pjotr de ziekenzaal van het voormalige klooster van Aduard betreden om daar het cryptische raadsel uit het noodpakket van de Hoeders op te lossen aan de hand van de Middeleeuwse aanwijzing. Met onder andere het gastoptreden van Geert Postma, de winnaar van de Eppo cameowedstrijd i.s.m. Catawiki voor Kika (www.kika.nl) , als de opzichter van de restauratiewerkzaamheden en Eva die even verderop in Aduard behoorlijk in de problemen raakt...

(Illustraties: IJsbrand Oost)

Over gastrol van Geert, maar ook over de totstandkoming van het cryptische raadsel dat Max en Pjotr in het voormalige klooster van Aduard proberen op te lossen, heb ik afgelopen donderdag een blogpost geplaatst op de Max Miller Strips blog

(http://maxmillercomics.blogspot.nl/). Een en ander heeft veel te maken met de foto's en verhalen die IJsbrand mee terug nam uit Aduard tijdens de documentatiefase van ons verhaal. Je leest er alles over in m'n nieuwe blogpost: De Orde van de Blauwe Steen: cryptiek.

En bladeren we door in Eppo dan vind je op bladzijde 31 de uitslag van de Eppo-enquete. Met een 7,8 voor Rhonda en 7,4 voor Max Miller. Een goede tot zeer goede uitslag voor onze strips dus. Bij deze Hans en IJsbrand: van harte gefeliciteerd met deze scores. En alle stemmers die de afgelopen weken Rhonda en Max hoge punten hebben gegeven, dank jullie wel voor jullie stem!Op bladzijde 36 wordt opnieuw reclame gemaakt voor Hans' nieuwste album: Rhonda 1: Help me, Rhonda!. Zij het deze keer niet met een bijna paginagrote advertentie zoals in Eppo 22, maar als een van de nieuwe albums die in de Eppo-shop verkrijgbaar zijn. De drie Nederlandstalige edities van Rhonda 1, te weten softcover, hardcover en dossiereditie zijn in de Epposhop te bestellen via:

Opnieuw aandacht voor Max Miller is er op bladzijde 47 in de brievenrubriek 'Eppo Mail'. Een enthousiaste reactie van een briefschrijver over de snelle bezorging van de nieuwe Eppo, na zijn verhuizing naar Zweden, maar ook over het feit dat in diezelfde Eppo , Eppo 18 van dit jaar, het nieuwe Max Miller verhaal 'De Orde van de Blauwe Steen' van start ging. Dank je wel, Koos.

(Illustratie: IJsbrand Oost)

(Illustratie: Comicup Studio, © Disney)
 Tenslotte nog een digitale strip in de twaalf extra pagina's in de digitale Donald Duck nr 47-2013.   Het Pachito-verhaal over de geheimzinnige Indiaanse tekens in een Mexicaanse grot, schreef ik na het verhaal gehoord te hebben over eenzelfde soort grot op Aruba, waar ook tekens te vinden waren waarvan tot dan toe niemand de betekenis had kunnen doorgronden. Voor Panchito is een dergelijk verhaal natuurlijk een uitdaging op zich, zeker als er ook nog een knappe senorita in het spel is. Het verhaal werd getekend door de Spaanse Comicup Studio en werd eerder gepubliceerd in Donald Duck 26-2000.

Geen opmerkingen: