dinsdag 29 oktober 2013

De nieuwste strippublicaties

 

Deze week is natuurlijk bij uitstek de week van Rhonda! Afgelopen vrijdag verschenen de softcover en hardcover-editie van Rhonda 1: Help me, Rhonda! al in de diverse stripwinkel. En intussen was Hans druk  bezig om 300 dossier-edities van Help me, Rhonda te signeren voor het Stripfestival Breda van afgelopen zaterdag en zondag. Zaterdag kwam daar ook nog eens de Franstalige Special Edition bij, in een oplage van 333, waarvoor Hans evenzovele bijbehorende prenten heeft mogen signeren.

En dan hebben we het nog niet eens over de officiele signeersessies in de stand van Eppo Stripblad afgelopen weekend. Kortom, Hans heeft het waanzinnig druk gehad tijdens het Stripfestival Breda. Meer daarover lees je eind van deze week in het traditionele beursverslag. En in de tussenliggende dagen zal er waarschijnlijk op de diverse stripinformatiesites, de stripinfobladen en andere stripbladen ook nog wel de nodige aandacht zijn voor Hans' eerste Rhonda-album en alle verschillende edities daarvan. Je leest het uiteraard dan ook allemaal op deze blog.

In de afgelopen week was er overigens ook nog wat extra aandacht voor een tweetal andere strips. Allereerst voor Max Miller en de Orde van de Blauwe Steen.

(Illustratie: IJsbrand Oost)

De Aduardse Heemkakel besteedde namelijk voor de tweede keer een artikel aan het nieuwe Max Millerverhaal. En uiteraard heeft dat alles te maken met het feit dat Max, Pjotr en Eva in Eppo op het punt staan naar Aduard te vertrekken. De Heemkakel licht alvast een tip van de sluier op over het reisdoel van drie. De complete Heemkakel vind je hier: http://heemkakel.nl/wp-content/uploads/2013/01/heemkakel-oktober-2013.pdf en het artikel over Max Miller op pagina 8.

( Illustratie strippagina: Carmen Perez,  © Disney, Bron: Youtube)

En dan, besteedt Donald Duck Fanvizier op Youtube aandacht aan alle verhalen in het jubileumnummer van het Jarige Weekblad Donald Duck en dus ook aan het verhaal van De Kleine Zeemeermin. Met onder andere een korte inhoud van het verhaal en een vergelijking tussen het scenario en de uiteindelijke strippagina. Het filmpje 'Donald Duck Nader Bekeken # 2: PARTY!. (Weekblad 43)' vind je hier: http://www.youtube.com/watch?v=Fghv0mjHaGE. Het item rond de Kleine Zeemeermin start op 2.06 minuten. Met dank aan Zuurtjesrobijn voor de tip en Donald Duck Fanvizier voor deze leuke en interessante Youtube-bijdrage.

2 opmerkingen:

Cray zei

Ik vindt het geweldig dat u mijn
filmpje leuk vondt
en ik vindt het geweldig om
u senario/schetsen te zien dus als u schetsen op u blog plaatst ga ik ze Altijd in mijn nader bekeken verwerken.

Ga zo door top werk.
Je bent mijn favoriete senarist/tekenaar.

Frank Jonker zei

Ha Cray,

Dank je voor de complimenten. Erg leuk ook dat in 'Donald Duck Nader Bekeken' de scenariopagina naast de strippagina legt, zodat iedereen ze in een oogopslag met elkaar kan vergelijken. We blijven 'Donald Duck Nader Bekeken' vanaf nu zeker volgen op Youtube.

Hartelijke groeten,

Frank