zondag 20 oktober 2013

De nieuwste publicaties

Dinsdag al in de bus bij de abonnee's en en gisteren ook in de winkel: de nieuwe Eppo (nr 21-2013), met daarin op bladzijde 18 t/m 20, het vierde deel van Max Miller en de Orde van de Blauwe Steen. Op het einde van de derde aflevering stond Pjotr op het punt aan Eva en Max een eeuwenoud familiegeheim te onthullen.
En dat is dan ook precies wat hij in de vierde aflevering van het nieuwe Max Miller-verhaal doet.
Twee pagina's lang, die in het album naast elkaar komen te staan, vertelt Pjotr over het ontstaan van de Orde en de Hoeders van de Blauwe Steen. In eerste instantie om de politie erbuiten te houden, maar al gauw blijkt dat Pjotr in zijn eentje niet in staat is de cryptische raadsels die leiden naar de vindplaats van de Blauwe Steen op te lossen. En dat hij daarvoor dus echt wel de hulp van Max en Eva nodig heeft.
 
 Over deze vierde aflevering van Max Miller en de Orde van de Blauwe Steen heb ik afgelopen woensdag al een nieuwe post geplaatst op de Max Miller Strips blog (http://maxmillercomics.blogspot.nl/)

en dan in het bijzonder over pagina 10 en 11 waar Pjotr zijn verhaal vertelt. Het is namelijk niet helemaal toevallig dat deze pagina's straks in het album en gelukkig deze week ook in de nieuwe Eppo naast elkaar komen te staan. En IJsbrand heeft er dan ook twee prachtige pagina's van gemaakt. Hoe dat nu precies zit met het verhaal van Pjotr op pagina 10 en 11, lees je op de Max Miller Strips blog in de blogpost: De Orde van de Blauwe Steen: flashback.

(Illustraties: IJsbrand Oost)

En dan is er nog Rhonda! Aan het eind van deze week vindt tijdens het Stripfestival Breda de officiele presentatie plaats van het allereerste Rhonda-album 'Help me Rhonda!'. Op bladzijde 24 van de nieuwe Eppo in de rubriek Varia wordt een hele pagina gewijd aan het komende Stripfestival Breda. Mat de diverse albumprimeurs, waaronder dus het allereerste album van Rhonda 'Help me, Rhonda!' en een lijst met alle signerende Eppo-stripmakers, waaronder ook Hans, IJsbrand  en ik. Extra aandacht is er in dit artikel nog voor de dossier-editie van 'Help me, Rhonda!' met daarin ook de twintig pagina's van Rhonda 1.0. De uitgebreide info daarover lees in de post 'Dossier editie Rhonda' van Hans hieronder. Binnenkort natuurlijk ook meer info over het Stripfestival Breda op deze blog en op de Max Miller Strips blog (http://maxmillercomics.blogspot.nl/).

Op bladzijde 36 van de nieuwe Eppo blijkt overigens dat er al drie edities van 'Help me, Rhonda!' te bestellen zijn via de Eppo Shop. http://www.eppostripblad.nl/eppo_shop.php?artsid=140&groep=Stripboeken&serie=Rhonda
Met een afbeelding van alle drie de versies van Rhonda 1: Help me, Rhonda!, te weten de softcover a E 8,95, de hardcover a E 16,95 en de dossier-editie a E 39,95. En dan zal tijdens het Stripfestival Breda ook nog de Franse Special Edition van 'Help me, Rhonda!' verschijnen. Meer info daarover vind je in de post 'Franse Rhonda!!!' van Hans, vier posts hieronder.

Tot zover de nieuwe Eppo. En dan tenslotte nog, in de nieuwe Donald Duck (nr 43-2013), op bladzijde  25 t/m 29 een nieuw verhaal van Ariel, de kleine zeemeermin. Een verhaal waarin Ursula weer eens probeert Ariel en vooral haar vader, koning Triton, in haar netten te strikken. Ditmaal door gebruik te maken van een wrak vol met de mensenspullen, die Ariel zo graag verzamelt. Met belangrijke bijrollen van Krimpie Kreeft, Slimpie en Manta, de duivelsrog, allen bekend uit de tekenfilmserie van De Kleine Zeemeermin.
Het verhaal werd getekend door de Spaanse tekenares Carmen Pérez.

Prettig weekend allemaal!

2 opmerkingen:

Zuurtjesrobijn zei

Voor Frank.

Aandacht voor het verhaal over De Kleine Zeemeermin:

Donald Duck Nader Bekeken #2
http://www.youtube.com/watch?v=Fghv0mjHaGE
(vanaf 2:06)

Met vriendelijke groet.

Frank Jonker zei

Ha Zuurtjesrobijn,

Bedankt voor de tip. Leuk filmpje. Ik zal er een van de komende dagen ook een item op deze blog aan wijden.
Alvast prettig weekend.

Hartelijke groeten,

Frank