zondag 24 maart 2013

Voor Frank!

Frank, je bent een held!  Een prachtige samenvatting van de Rhonda pagina's van de afgelopen Eppo! Speciaal voor onze Frank daarom alvast een voorproefje van de volgende episode. De layout schetsen voor de komende drie pagina's.
Frank is natuurlijk een scenario-deskundige, dus wel even spannend om te zien of Frank hier iets mee kan. Gewoon even om te kijken, zonder de teksten te lezen, Frank. Er wordt druk gebabbeld, zo te zien. Iemand grijpt in z'n binnenzak, iedereen loert op iedereen. Zie ik een pistool? En iets met wielen? Hmmm, een soort aanstaande confrontatie kennelijk.
Opeens nog meer gebabbel. Iedereen praat nu echt met iedereen zo te zien. En onderaan de pagina kijkt Rhonda verschrikt op. Zie ik nou het koffertje op haar schoot?  Hoe komt ze daár opeens aan? Kennelijk moet dat uit de tekst blijken. Merkwaardig.
Okee, op deze pagina nu kennelijk een intens gesprek tussen onze Rhonda en die vent in dat nichtencolbertje. En onderaan de pagina dan een schnitt naar een soort pickupje met de drie boefjes. Kennelijk niet meer in de trein! Hee! Hoe komen die daar opeens? Heb je nou een hele vechtscene weggelaten, Hans? Oeioei! Benieuwd of Frank me dáármee wel laat wegkomen!

2 opmerkingen:

Frank Jonker zei

Ha Hans,

Graag gedaan, die 'special edition' van 'De strips van deze week. En complimenten voor de schetsen. Maar wat kan ik er scenario-technisch mee?
Wel, ik denk dat Rhonda aan begin van deze aflevering verder gaat met het verhaal over haar zogenaamde verloofde en daar ongetwijfeld ook het koffertje in betrekt. Ze krijgt de passagiers aan haar kant. Dan nog een laatste wanhopige poging van een van de boefjes die meent een pistool te moeten gebruiken, maar die wordt vlug ontwapen. De daarop volgende en overgeslagen vechtscene wordt gesymboliseerd door het plaatje van de rijdende trein en vermoedelijk worden de boefjes tijdens deze scene ontwapend en uit de (rijdende) trein gezet.
Zonder koffertje, want Rhonda krijgt uiteraard haar 'rechtmatige' eigendom terug. Daarna wat reacties van passagiers, waaruit wij als lezer vermoedelijk kunnen afleiden wat er zoal gebeurd is (inderdaad wel veel gebabbel, Hans) en dan schakelen we over naar Rhonda, waar de man met het nichtencolbertje vermoedelijk komt informeren hoe het met haar is, of wellicht met het koffertje. En mogelijk speelt hij nog een rol bij het vervolg van hetverhaal. Dat Rhonda nog niet van de boeven af is, zien we dan tenslotte in het laatste plaatje van deze aflevering (cliff-hanger!).
Klopt het zo ongeveer, Hans? Best een goed stuk scenario trouwens (ook als het niet zou kloppen :-))

Hartelijke groeten,

Frank

Hans van Oudenaarden zei

Hee Frank !
HELEMAAL GOED! Veel complimenten. Je hebt de handeling heel precies beschreven! Alleen de rol van "nichtencolbertje" Villafranca begint al iets eerder.
1. Pathetisch kletsverhaal van Rhonda over zogenaamde verloofde.
2. matrozen kiezen haar kant.
3. Boefje 3, Carl, trekt pistool.
4. Villafranca geeft Carl een duw.
5. Rijdende trein buitenkant IN PLAATS VAN knokpartij.
6. Napratende matrozen, gokkers en personeel. Villafranca verdwijnt uit de wagon.
7, Raakt in gesprek met Rhonda.
8. Schnitt naar de drie boefjes.

Dit was te gemakkelijk voor je, Frank. Ik moet het volgende keer moeilijker maken.