woensdag 13 maart 2013

Bob, Donald en Amelandse paarden in Gorinchem

Afgelopen weekend weer twee heel gezellige dagen gehad in Gorinchem. Dan heb ik het natuurlijk over de jaarlijkse Stripdagen, waar ik twee dagen lang in de stand van Stripschrift heb mogen signeren. Maar geen signeersessie zonder eerst alle vrienden, bekenden en collega's te begroeten, een welverdiende kop koffie en een rondje over de beurs. Om ongeveer half twaalf nam ik plaats achter de Stripschriftstand, waar ook Willy Lohman beide dagen zou signeren. Later die dag kregen we ook nog gezelschap van Stefan Verweij en Peter de Wit.
Als eerste mocht ik een exemplaar van ons allereerste Bob Evers album 'Kabaal om een Varkensleren koffer'  signeren. En meestal betekent dat: een nieuwe lezer. Ook waren er complimenten voor de cover van Bob Evers deel 5: Een overval in de lucht, maar het zou nog even duren voor ook dat album daadwerkelijk werd verkocht en gesigneerd. In 'Een overval in de lucht' heb ik op verzoek ook nog een Bob Evers getekend. Nou ja, nagetekend. Uiteraard gebruikte ik daarvoor een van de plaatjes van Hans uit een ander album als voorbeeld.
Ergens aan het begin van de middag weer even koffiepauze gehouden, ditmaal in het gezelschap van IJsbrand. En natuurlijk hebben we het tijdens de koffie ook over het nieuwste Max Miller verhaal 'De Orde van de Blauwe Steen' gehad. Ik heb alvast een voorproefje  gekregen van de pagina's waarvan je de komende weken het een en ander te zien krijgt op de Max Miller Strips blog (http://maxmillercomics.blogspot.nl/) en op deze blog. En later dit jaar natuurlijk ook in Eppo.
Tijdens mijn koffiepauze was het inmiddels aardig druk geworden bij Stripschrift dankzij de aanwezigheid van Peter de Wit. Zelf mocht ik die middag nog een exemplaar van 'De Grappigste Avonturen van Donald Duck nr 34' signeren. En ook meerdere exemplaren van 'De verdronken paarden van Ameland', het album dat ik uiteindelijk afgelopen weekend dan het meest heb mogen signeren.

(Ilustratie: Alberto Saichann en Eduardo Lago, ©Holco Publications)
Na vieren nog even een klein rondje over de beurs en daarna door naar de uitreiking van de Stripschapprijzen.

(Illustratie: Paul Teng)

Natuurlijk met Paul Teng als winnaar van de Stripschapprijs 2013, maar ook ons agentschap Comic House viel dit jaar in de prijzen. Aan hen werd de P. Hans Frankfurtherprijs uitgereikt, de jaarprijs voor bijzondere verdiensten.
Een overzicht van het werk van Paul Teng was te zien in de tentoonstelling 'Getekend, Paul Teng', waarvan ook de complete stripfabel 'Pwyll en Rihannon, godin van ruiter en paard' deel uit maakte.

Zondag is traditiegetrouw de familiedag en dat betekende dat ik 's zondags minder albums heb gesigneerd, maar wel meer Ducktekeningen in schetsboekjes e.d. heb gemaakt. Vooral Donald was erg favoriet, maar ook bijvoorbeeld Loebas had een optreden in een van die schetsboekjes.

(Illustratie: Gerben Valkema, ©Disney)

's Middags ook weer even pauze gehouden voor een kopje koffie, ditmaal in gezelschap van zowel IJsbrand en Danker Jan. Tussen de middag werden we trouwens getrakteerd op een heerlijk lunchpakket, dus als stripmaker kwamen we niets te kort tijdens onze signeersessies.
Even na vier uur begon het echt rustig te worden. Tijd om langzamerhand m'n spullen eens bij elkaar te pakken, iedereen gedag te zeggen en toen zaten de Stripdagen er voor dit jaar echt weer op.
Al met al twee heel leuke en gezellige dagen daar in Gorinchem. In de eerste plaats wil ik dan ook Arco bedanken voor de uitnodiging en de gastvrijheid. En verder natuurlijk, Teus, Rik, Bert en iedereen die verder nog de Stripschriftstand bemande, voor de gastvrijheid, de gezelligheid, de koffie, en de overheerlijke lunchpakketten. En uiteraard Willy Lohman voor twee dagen gezelschap en gezelligheid en IJsbrand en Danker Jan voor de koffie en de beide koffiepauzes. En verder iedereen die afgelopen zaterdag en/of zondag een bezoekje bracht aan de Stripschriftstand. Hartelijk bedankt allemaal!

Geen opmerkingen: