dinsdag 26 maart 2013

De kunst van Pjotr

Terwijl er steeds meer pagina's van het nieuwe Max Miller verhaal 'De Orde van de Blauwe Steen'  van kleur en tekst worden voorzien voor de komende voorpublicatie in Eppo, wordt er af en toe ook wat gesleuteld aan sommige details op de vorige pagina's. Zoals de kunst bij Pjotr aan de muur bijvoorbeeld. Vanaf pagina 7 zie je al een aantal lijsten bij Pjotr thuis aan de muur hangen. Maar wat zit er eigenlijk in die lijsten?

Het antwoord daarop was niet zo heel makkelijk. En zelfs tijdens de inkleuring van de verschillende pagina's bleven de lijst dus leeg, op een standaardkleur na.

Maar deze week kwam IJsbrand met de oplossing. De lijsten bij Pjotr aan de muur worden gevuld met prenten, tekeningen en schilderijen van historische en moderne architectuur. En waarom? Wel, omdat Pjotr afgestudeerd is in de kunstgeschiedenis met als specialisatie architectuur. Wat meteen zijn belangstelling voor het onderwerp verklaard. Van de in totaal acht lijsten aan de muur worden er vijf gevuld met deze tekeningen:
(Illustraties: IJsbrand Oost)

De overige lijsten worden de komende dagen ingevuld. En dan is er ook nog een link met IJsbrand zelf. Maar dat lees je, net als de uitgebreide versie van dit verhaal, op de Max Miller Strips blog (http://maxmillercomics.blogspot.nl/) in IJsbrands nieuwste post onder de toepasselijke titel 'Kunst'.

Geen opmerkingen: