dinsdag 6 december 2011

Nieuws over... Max Miller!

Sinds Hans druk bezig is met Help me, Rhonda ben ik bij Eppo in feite technisch werkeloos. Nog maar een nieuw Bob Evers-scenario erbij maken, dan? Maar ja, er liggen er al drie te wachten om getekend te worden. Een heel nieuwe strip voor Eppo bedenken, dan? Zou kunnen, maar met nieuwe characters bedenken, locaties, documentatie, plot, scenario kost zoiets kost je al gauw een maandje of twee. En vanuit andere richtingen was er het afgelopen jaar vraag genoeg naar m’n scenario’s, dus van die nieuwe Eppo-serie is het hele jaar niets terecht gekomen.

(Illustratie: Ijsbrand Oost)

Kortom, het leek erop dat ook 2012 voor mij een Eppoloos jaar zou worden. Maar dat veranderde toen Ijsbrand Oost me vroeg of ik mee wilde werken aan het nieuwe Max Millerverhaal. En aangezien Max Miller een van die Eppo-strips is die ik altijd met veel plezier lees en IJsbrands tekenwerk al diepe indruk op me maakte toen ik de eerste Max Miller-tekeningen zag tijdens een stripmakersetentje na afloop van het Stripfestival Breda in 2009, heb ik dit aanbod natuurlijk met veel enthousiasme aangenomen.
De afgelopen twee maanden is er hard gewerkt aan de plot en vorige week nog heb ik samen met Ijsbrand de locatie bezocht die rol speelt bij de ontknoping van het nieuwe verhaal. En Ijsbrand heeft intussen ook nog een paar andere locaties bezocht die een rol spelen in het nieuwe Max Millerverhaal.
De plot is inmiddels zo goed als af en de eerste scenariopagina’s hoop ik nog voor Kerstmis op papier te hebben. Het complete scenario, althans de eerste versie daarvan, zou in januari klaar moeten zijn. Ook daarna zal er zeker nog het een en ander aan geschrapt en geschaafd worden. Meer over het werk aan het nieuwe Max Millerverhaal lees je uiteraard op de Max Miller-blog van IJsbrand (http://maxmillercomics.blogspot.com/), waar dit nieuws gisteravond al bekend is gemaakt. En tegen de tijd dat het nieuwe Max Miller-verhaal in Eppo verschijnt lees je het laatste nieuws daarover vanzelfsprekend ook weer op deze blog.

2 opmerkingen:

Hans van Oudenaarden zei

Hee Frank!
Wist ik helemaal niks van! Leuk nieuws, man!!! Het BE-team slaat de vleugels uit!

Frank Jonker zei

Ha Hans,

Dank je! Ik moest het nieuws helaas even geheim houden tot Ijsbrand of Eppo het bekend zou maken. En totdat we de plot zo goed als rond hadden, natuurlijk, want zonder plot is er ook geen verhaal. :-)

Hartelijke groeten,

Frank