zondag 11 december 2011

... en de publicaties van deze week

Behalve de aankondigingen zijn er deze week ook een paar nieuwe strips verschenen. In Penny Plus 13-2011 vind je op bladzijde 65 ook nog een gag van EzelPedro, speciaal geschreven voor Kerstmis.

(Illustratie: © Holco Publications)

En in zoverre gebaseerd op de kerstgedachte, dat iedereen eigenlijk zijn meest dierbaren met Kerstmis om zich heen zou moeten hebben.

Nog een gag in de nieuwe Tina (nr 50-2011). Een gag van Karlijn, Catootje en de ouders op bladzijde 24, samen geschreven met collega-scenariste Saskia Janssen. Het idee voor deze gag kwam ook van Saskia die ervaring heeft als callcenter-medewerkster. Met het feit dat de eerste vijf seconden van een telefoongesprek nooit overkomen, was de basis voor deze gag en een hoop meidenmeligheid geschapen.

En tenslotte nog een waslijst aan herpublicaties deze week. Zoals in de nieuwe Katrien (nr 6-2011), waar je op bladzijde 29 t/m 34 een verhaal uit Katrien’s dagboek, waaruit blijkt dat Magica minstens éénmaal en juist rond kerst Katrien in een zeemeermin verandert heeft. Natuurlijk in een zoveelste poging om Dagoberts geluksdubbeltje te pakken te krijgen. Het verhaal werd getekend door de Spaanse tekenares Carmen Pérez en eerder gepubliceerd in Katrien 6-2005.

Ook twee herpublicaties in de nieuwe Sesamstraat (december 2011). Met op bladzijde 10 en 11 de strip “Bert en Ernie eten appeltaart.” En Ernie doet dat zelfs met zijn ogen dicht. Dit verhaal werd getekend door onze Braziliaanse vrienden van de Magic Eye Studios en eerder gepubliceerd in Sesamstraat van maart 2010.

(Illustratie: Magic Eye Studio, © Sesame Workshop)





Op bladzijde 34 van diezelfde Sesamstraat het verhaal ‘Elmo sport’, over Elmo’s sportieve buitenspeel-activiteiten, getekend door Jutta Langer en eveneens eerder gepubliceerd in Sesamstraat van maart 2010 en dit jaar nog in het Sesamstraat Vakantieboek.

Behalve het Sesamstraat magazine is er ook een nieuw Sesamstraat Winterboek verschenen met daarin nog een viertal strips. Zoals ‘Elmo droomt’ op bladzijde 8.

(Illustraties: Jutta Langer, © Sesame Workshop)

Een verhaal over een gedroomde ruimtereis, maar wel met echte sneeuw de volgende ochtend vroeg. Ook dit verhaal werd getekend door Jutta Langer en eerder gepubliceerd in Sesamstraat van januari van dit jaar.

Op bladzijde 14 en 15 het verhaal ‘Grover maakt een sneeuwpop”. Een sneeuwpop die Grover liever niet helemaal alleen wil laten, al wil hij eigenlijk liever gaan baantje-glijden met Elmo en Zoë.


(Illustratie: Magic Eye Studios, © Sesame Workshop)

En ook dit verhaal werd getekend door onze vrienden van de Braziliaanse Magic Eye Studio en eerder gepubliceerd in het Sesamstraat Winterboek 2009.

Op bladzijde 20 het verhaal ‘Elmo en Zoë spelen binnen’ en om precies te zijn spelen ze daar verstoppertje. Ook dit Elmo-verhaal werd getekend door Jutta Langer en eerder gepubliceerd in Sesamstraat van november 2010.



(Illustratie: Jutta Langer, © Sesame Workshop)

En tenslotte dan op bladzijde 46 en 47 het verhaal “Koekiemonster op het ijs”, waarin Koekiemonster probeert tegelijkertijd te schaatsen en koekies te eten. En dit verhaal werd dan weer getekend door onze vrienden van de Braziliaanse Magic Eye Studio en eerder gepubliceerd in het Sesamstraat Winterboek 2009.

(Illustratie: Magic Eye Studio, © Sesame Workshop)

Geen opmerkingen: