zondag 3 oktober 2010

De bladen en boeken van de afgelopen twee weken

Door alle drukte rond ons nieuwste Bob Evers album “Een Overval in de Lucht” is het gebruikelijke overzicht van alle andere publicaties de afgelopen tijd wat blijven liggen. Maar in afwachting van het verslag en eventueel beeldmateriaal van onze signeermiddag gisteren bij Het Stripsmagazijn in Hilversum is hier even een update.

We beginnen maar meteen met de Donald Duck van deze week (nr 40-2010). Daar vind je op bladzijde 5 t/m 14 het Donald Duck verhaal ‘Logeren kun je leren’. Een verhaal, getekend door de Nederlandse tekenaar Sander Gulien, waarin het huis van buurman Bolderbast gerenoveerd gaat worden en Donalds buurman dus een paar dagen zijn huis uit moet. Meteen met het idee van woningrenovatie in Duckstad ontstond ook het idee om Bolderbast zolang bij Donald te laten logeren. Iets dat gezien de verhouding tussen beide buren niet echt voor de hand ligt, maar toch heb ik het voor elkaar gekregen. Immers, als de woning van buurman Bolderbast gerenoveerd moet worden, is er dus ook schade aan die woning. En één keer raden wie die schade dan veroorzaakt heeft.
Het hoe en wat daarvan precies en het verdere verloop van deze hele logeerpartij lees je deze week in de nieuwe Donald Duck.

En dan ligt er al meer dan een week een nieuwe Sesamstraat in de winkels, het nummer van oktober 2010. Met een zeer favoriet thema van mezelf, namelijk boeken en verhalen.
In de Bert en Ernie strip “Bert en Ernie lezen een boek” draait alles om het favoriete boek van Bert “De duif en de paperclip”. Een boek dat vele malen spannender blijkt te zijn dan Ernie ooit had gedacht.

(Illustratie: Magic Eye Studios, © Sesame Workshop)

Je vindt het verhaal op bladzijde 10 en 11 van de nieuwe Sesamstraat en het werd uiteraard weer getekend door onze vrienden van de Braziliaanse Magic Eye Studios.

In ‘Elmo’s sprookje’ is er ook sprake van een boek. Maar dan van een sprookjesboek, waarvan de laatste bladzij ontbreekt.

(Illustratie: Jutta Langer, © Sesame Workshop)

Wat voor einde Elmo en Zoë zelf aan het sprookje van Doornroosje verzinnen, lees je op bladzijde 26 van de nieuwe Sesamstraat. En vanzelfsprekend werd ook deze Elmo-strip weer getekend door Jutta Langer.

En dan tot slot, vrijdagmiddag zag ik ze voor het eerst in de winkel liggen: de hardcover en softcover van ons nieuwe Bob Evers album “Een overval in de lucht”. Achteraf bleken deze dinsdag al geleverd te zijn. Kortom, twee dagen na onze tweedaagse presentatie in Houten, is het vijfde album uit de Bob Evers stripserie ook in de winkels te krijgen. En mocht de plaatselijke boekhandel het toevallig niet in huis hebben, vraag er dan even om, want bestellen kunnen ze het altijd. En hoe eerder ze dit album wel in huis hebben, hoe beter natuurlijk!

Geen opmerkingen: