zondag 31 oktober 2010

Bob Evers in Zwolle: de presentatie van De Zuidzee Trilogie en de speciale edities van Een Overval in de Lucht

Wow, wat een drukte gisteren bij De Boekenhalte. Rond twaalf uur arriveerde ik bij de Boekenhalte en de stond werkelijk al bomvol. Mensen bij de toonbank, mensen bij de albums en een grote rij mensen voor de tafel waar Hans en ik zouden gaan signeren. Daarachter Willem, die nog druk bezig is dozen met de nieuwe albums uit te pakken. Ergens in die mensenmassa zag ik iemand zwaaien. Caroline, dus. En dat betekent dat Hans ook al ergens moest zijn. Even later nog een hand boven de mensenmassa uit en ja hoor, dat was Hans. Op weg naar Hans en Caroline toe, passeerde ik onze uitgever Ron Streppel, die ik niet meteen gezien had, maar hij mij gelukkig wel. En Ron stond op de beste plek die je maar kan bedenken na een lange reis: bij de koffie!
Twee koppen koffie, alle bekenden begroet en toen was het tijd om te gaan signeren. Al vanaf kwart over twaalf zaten Hans en ik achter de tafel iedereen die graag een handtekening, tekst en tekening in zijn of haar nieuwe albums wilde hebben zoveel mogelijk van dienst te zijn.
Als eerste album kreeg ik De Zuidzee Trilogie op mijn tafeltje. En dat was ook meteen de eerste keer dat ik het album in handen had. Toch altijd weer een bijzonder moment. Je ziet de cover wel op deze blog of in je mail en de verhalen die er in staan, ken je natuurlijk op je duimpje. Maar toch, als je zo’n album dan echt even in je handen mag houden…
Even later gebeurde datzelfde nog eens met de prent bij de speciale Boekenhalte-hardcover, maar daarna moet er toch echt een tekst in dat album komen en een handtekening op die prent. En dan waren er natuurlijk ook Hathaway-volgnummerkaartjes, bedacht door Willem en helemaal in de stijl van “Een overval in de lucht” en de Briefjesjacht-trilogie.
Vanwege de drukte had Hans al besloten om de tekeningen alleen in potlood te maken, waardoor ik hem maar net bij kon houden met het schrijven van de teksten, maar even later stelde Willem ook de regel in dat er maar één tekening per klant gemaakt zou worden. Een regel die we een beetje aangepast hebben, want als er iemand voor meerdere personen in de rij stond, werd dat uiteraard één tekening per naam. Vooral De Zuidzee Trilogie bleek daarbij favoriet voor die tekening.
Behalve vele trilogieen zagen we ook heel wat Boekenhalte-hardcovers, een aantal luxe albums en heel wat white-albums, waar Hans al eerder een tekening op de cover voor had gemaakt. En op verzoek signeerden we uiteraard ook de prenten, posters, de nieuwe boekenleggers, de inlegvellen bij de luxe albums en zelfs de kerstkaarten uit het winkeltje van Hans.
Tussendoor werden we door Willem getrakteerd op koffie en pepernoten, en dat terwijl Sinterklaas nog niet eens in het land is. En ineens stond er een Eppo-collega achter onze tafel. Collega- tekenaar en scenarist Ijsbrand Oost, bekend van de strip Max Miller ((http://www.maxmillercomics.blogspot.com/) verraste ons met een bezoekje.

(Foto's: Joop Schreurs)

Ook vele andere bekenden in de Boekenhalte zaterdagmiddag, zoals Joop, die ook voor de foto’s voor deze blogpost zorgde (Joop, bedankt daarvoor), Anne en Christa, Carlos en Theo, George en Gijs, die alle drie van heel ver naar Zwolle gekomen waren en met nieuwe albums en een nieuw volgnummer op het laatst nog een keertje aanschoven bij Hans voor een nieuwe tekening.
Pas rond half vier werd het wat rustiger in de Boekenhalte. Met een tekst in een album voor Ines, dat Fons had meegenomen en tenslotte de diverse albums voor Willem van de Boekenhalte, waar Hans uiteraard ook nog een tekening in maakte, sloten we de Zwolse signeersessie even na vieren af.
Bij deze wil ik iedereen bedanken die gistermiddag speciaal voor ons en Bob Evers stripserie naar de Boekenhalte in Zwolle en in het bijzonder natuurlijk Willem Hageman van de Boekenhalte voor de genoten gastvrijheid en alle aandacht die je iedere keer weer aan onze Bob Evers stripserie besteedt. Bedankt!

5 opmerkingen:

Anoniem zei

Foto's: graag gedaan weer!
Leuk dat het zo druk was. Jullie hebben ook weer mooie uitgaven! Bedankt voor het signeren. Groetjes en tot gauw, -J-.

Jack zei

Dag Hans en Frank,

Helaas niet in de gelegenheid om in Zwolle aanwezig te zijn. Jammer! Maar het scheelde weer twee tekeningen, want ik zou ook voor Anko in de rij staan.We hebben de trilogie wel besteld en de tekening komt een volgende keer wel weer.

Groeten,
Jack

Daan zei

Hans, Frank en Willem

heel hartelijk dank weer voor de gezellige middag. Ben erg blij met m'n Anderson tekening en die mooie trilogie uitgave. Frank: heeft de NS jou nog op tijd bij de voorstelling kunnen brengen? Of heb je weer een nieuw reistijd record gebroken?

Tot een volgende keer!

Fred zei

Hoi Hans en Frank,

Het was zaterdag inderdaad weer een prachtige dag in Zwolle. Niet wat betreft de weersomstandigheden (regenachtig) maar wel vanwege de prachtige BE- stripboeken'regen'. We hebben ons helemaal blindgekocht aan alle 'lekkere' speciale edities en hebben met liefde en geduld gewacht tot we aan de beurt waren voor een mooie tekening en aanwakkerende tekst in onze boeken. Wij (mijn vrouw en ik) hadden de (signeer)nummers 23 en 36 dus hebben braaf gewacht tot we voor de tweede signeerbeurt aan de beurt waren. In verband met de drukte en de beperkte hoeveelheid tekeningen die Hans 'mocht' maken, hadden we ervoor gekozen om de 2e tekening in onze Aboris uitgave van "Kabaal om een varkensleren koffer' te laten zeten. Tja, je wil deze superserie natuurlijk wel compleet hebben, met een uniek kunstwerk van de meesters! Het was het wachten allemaal waard! Hans, Frank (en Willem van de boekenhalte) Allemaal hartelijk dank voor een mooie ervaring in Zwolle en tot de volgende keer!

P.s. Hans, je zei dat je nog iets te met de BE-fans 'te bespreken' had op je blog (nieuwe ontwikkelingen?) Ik ben heel benieuwd, dus brand maar los...

Frank Jonker zei

Ha -J-, Jack, Daan en Fred,


@ -J-,Daan en Fred, Graag en met veel plezier gedaan, dat signeren. Leuk dat jullie er bij waren afgelopen zaterdag. Geniet van jullie albums.

@Jack, jammer dat je niet in Zwolle aanwezig kon zijn. Maar we hebben je groeten wel gekregen. Bij deze ook onze groeten terug. Hopelijk lukt het je nog een van de komende weken de Zuidzee Trilogie (en andere albums?) te laten signeren.

@ Daan, de NS was erg aardig voor me zaterdag. Ik kwam 10 minuten voor aanvang van de voorstelling de schouwburg binnen. Nog net tijd genoeg dus voor een kop koffie na zo'n lange reis en toen meteen de zaal in :-)

@Fred, Die Arboris uitgave van Kabaal om een Varkensleren koffer uitgave herinner ik me inderdaad nog. Je was een van de twee die dat album bij zich had om te laten signeren. Enne... ik ben eerlijk gezegd heel benieuwd naar het nieuws van Hans over Bob Evers.

Tot de volgende keer allemaal.

Hartelijke groeten,

Frank