woensdag 6 oktober 2010

Bob Evers in Hilversum

Hadden we op de Stripdagen al een heel drukke zaterdag achter de rug, de zaterdagmiddag bij Het Stripsmagazijn deed daar zeker niet voor onder.
Op het moment dat we, zo rond 12.00 uur, bij Het Stripsmagazijn binnenkwamen, lag er al een aardige stapel albums op ons te wachten.
De eerste voor wie we een album signeerden was de 10-jarige Thijs, op zoek naar een spannende avonturenstrip. Dat werd uiteindelijk ‘Avonturen in de Stille Zuidzee’. En toen zijn moeder even later ook nog “Drie jongens op een Onbewoond Eiland” voor hem kocht, kon het begin van deze dag al niet meer stuk.
Daarna stroomden langzaamaan de volgende gasten binnen en vooral de hardcover uitgave van “Een overval in de lucht” bleek afgelopen zaterdagmiddag in Het Stripsmagazijn een gewild object, vooral als wij die daarna zouden signeren. Maar ook alle eerdere delen van de Bob Evers hebben we op onze signeertafel voorbij zien komen. Zo hebben we een volledige serie hardcovers voor Ted en Yann gesigneerd en heeft Hans de albumserie van Nick, die ik in Arnhem al had gesigneerd, zaterdagmiddag in Hilversum alsnog van een tekening voorzien.
Hans had ook het een ander aan speciale Bob Evers items meegenomen, zoals uiteraard de Trilogie prent, waarvan er, geloof ik, nu nog vijf over zijn, de kerstkaarten, de “Overval in de de Lucht” poster en zelfs een poster van de maanraket prent. En ook daarvan werd regelmatig wat verkocht en vanzelfsprekend ook gesigneerd.
En dan was er ook nog het experiment met de fooienpot, speciaal neer gezet voor de tekenaar. Wie een inkttekening wilde, mocht daar, geheel op vrijwillige basis uiteraard, daar een fooitje voor de tekenaar in doen. Wat op zich nog best een aardig bedragje opleverde, dus… eh… die fooienpot houden we er voortaan in!
Een en ander is, zoals je ziet, helaas niet gefotografeerd maar gelukkig wel gefilmd door Henk Gulikers. En we hopen natuurlijk dat we jullie nog iets van deze signeersessie kunnen laten zien op de dvd die bij de albumuitgave van “De jacht op het koperen kanon” zal verschijnen.
Al met al hebben we uiteindelijk tot maar liefst half zes zitten signeren. Nou ja, vooral Hans dan, want met de teksten was ik al voor vijven klaar. En uiteraard hebben we deze zaterdagmiddag in tegenstelling tot te vorige wel pauze gehouden en genoten van koffie, cola en overheerlijke broodjes.
Hoog tijd dus om Koen te bedanken voor gastvrijheid en de algehele verzorging van afgelopen zaterdag bij het Stripsmagazijn en niet te vergeten Peter, die er de hele middag voor heeft gezorgd dat we op het gebied van eten en drinken niets te kort kwamen.
En uiteraard natuurlijk iedereen die afgelopen zaterdag de moeite heeft genomen om speciaal voor ons en ons nieuwste Bob Evers album “Een Overval in de Lucht” naar het Stripsmagazijn te komen. Hartelijk bedankt daarvoor!

Geen opmerkingen: