dinsdag 3 augustus 2010

Staar


Hm, hm, hm . . . deze post kost me wel een beetje moeite, hoor. Zo’n medisch bulletin. Zo helemaal Boulevard. Maar vooruit, het moet toch maar. Waar is zo’n weblog anders voor, dan voor het ongevraagd de wereld insturen van in-ti-mi-tei-ten. Dat is uiteindelijk en per slot toch het hele bestaansrecht van het fenomeen blog! Fans van vandaag willen zich een beetje betrokken voelen bij zo’n stripserie.

Okee, komt ie. Hoewel statistisch aan de jonge kant, kreeg ik de afgelopen jaren in toenemende mate last van de klassieke staarklachten, blogvriend. Hinderlijk en zorgelijk natuurlijk, niet in het minst vanwege m’n werk. Waar een beetje goed kunnen kijken wel meegenomen is. Lang gedacht dat het allemaal nog wel ging, maar dan dit jaar toch maar besloten er echt wat aan te gaan doen.

Afgelopen week en de week daarvoor is uw tekenaar derhalve geopereerd aan beide ogen. In oogkliniek Zonnestraal, hier in Hilversum. Beide natuurlijke lensjes uit de ogen laten peuteren en door dokter De Rulo laten vervangen door kristalheldere kunststof lensjes. Twee poliklinische ingreepjes van een half uurtje. Naar ik begrepen heb, is de moderne staaroperatie een veelvoorkomende en veilige ingreep.

Inmiddels zitten de operaties erop en zie ik alles opeens weer spectaculair scherp en fris. Ik zal je vertellen, blogvriend: een zeer vreugdevolle overgang zo ineens. Opeens zie je hoeveel je eigenlijk niet helemaal meer goed zag. De “bril voor de verte” heb ik trouwens meteen nu ook niet meer nodig, want dat is meteen ook door het inplantlensje geregeld.

Genoeg nu over m'n kwaaltjes gepiept. Alle herstel gaat vooralsnog voorspoedig. Voorzichtig ook weer aan de slag inmiddels. De eerste inkleurklusjes alweer gedaan. En nu ook weer es wat op deze blog gezet.

11 opmerkingen:

Gino zei

Ha die Hans,

Succes met het herstel, maar als je al weer aan het werk bent, dan zal dit wel goed komen.

Groeten,
Gino Takke (Jeugdhelden)

Anoniem zei

Hallo Hans,
Mag je weer nu alles weer zien van de dokter?
Succes met het verdere herstel!
Groet,
Stef

Otto zei

Wat een geluk dat ze zoiets kunnen opereren! Konden ze dat ook maar voor mijn astma, psoriasis, osteoporose en reuma (yep mijn kwartet is vol nu een ander).
Maar die naam "oogkliniek Zonnestraal" dat meen je niet, zo´n naam vind je alleen in een slechte strip!

Anoniem zei

Beste Hans,

Goed om te horen dat het zo goed is gegaan en dat je weer prima kunt zien. Niet in de laatste plaats voor ons als fan.
@Otto
Zonnestraal bestaat echt. Vroeger was het een sanatorium. Prachtige architectuur.

Bas

Anoniem zei

Sterkte Hans! En de inkeuringen zien er weer super mooi uit! ( Is die van 15 juli niet te rose? ). Tot gauw, groetjes, -J-.

Otto zei

@Bas Inderdaad, ik zag het op de website en het ziet er schitterend uit maar die naam blijf ik toch wel grappig vinden.

@Hans je doet er nogal luchtig over maar ik kan me voorstellen dat het toch een spannende tijd is geweest. Ik ben blij voor je dat het allemaal goed is gegaan!
Verder nog nieuws over de Puppy from hell uitgaven voor Kampen?

Hans van Oudenaarden zei

Dank, dank, mannen, voor jullie aardige woorden! Ik ben oprecht ontroerd.

@Otto: We hebben, om rond te sturen naar potentiële publicatie-plekken, vijftig PFH-teaser-flodderboekjes gemaakt. Ik neem het restantje wel mee naar Kampen.

Otto zei

Bedankt Hans, ik sleep mijzelf naar Kampen om ´m op te halen! (bij deze gereserveerd)
Ik hoop ook van harte dat de strip een mooie plek gaat vinden. Houd ons op de hoogte.

Anoniem zei

En er is een H8845 ;)
Groetjes, -J-.

Henkus zei

Kijk je een paar dagen NIET op de blog, staat er superbelangrijk nieuws in: Nieuwe ogen in Hans...!
We boffen inderdaad maar dat met een simpele operatie zo'n troebele lens vervangen kan worden. Dat was 'vroegah' gelijk het einde van je carriere.
Ik ben eigenlijk een beetje benieuwd, heb je nou een bril voor dichtbij, of kan je nou weer op alle afstanden goed zien? (de 100 m, de 500 m, de 1000 m...)
Ik moet er trouwens niet aan denken, zo'n operatie; lijkt mij doodeng...

Succes met je herstel!

Groetjes,
Henkus

Hans van Oudenaarden zei

Dank ook en nogmaals, Otto, -J- en Henkus, voor jullie vriendelijkheden.
@Henkus: alles verder dan een meter is "verte" en zie ik nu dus allemaal haarscherp. Voor dichterbij dan die meter is er de leesbril. Gaat prima.
Over doodeng: Gek genoeg wordt zo'n operatie steeds minder eng naarmate je slechter begint te zien.