zondag 29 augustus 2010

Gratis Puppy's!

In afwachting van de foto’s en het bijbehorende verslag van het 25ste en laatste Brabant Stripspektakel in Valkenswaard alvast het belangrijkste nieuws van dit weekend. Namelijk, het verschijnen van de gratis Stripkrant van BNS, de Beroepsvereniging Nederlandse Stripmakers. De Stripkrant was vrijdag al te vinden op de Uitmarkt te Amsterdam, afgelopen zaterdag en zondag was hij ook gratis mee te nemen op het Brabant Stripspektakel in Valkenswaard.

De krant is 40 pagina’s dik en telt bijdragen van maar liefst 46 stripmakers waaronder Hanco Kolk, Kees de Boer, Daan Jippes, Gerben Valkema, Wilma van den Bosch, Gerard Leever… en Hans van Oudenaarden.
Op pagina 2 al publiceert de Stripkrant een aflevering van Puppy from Hell, om dan vervolgens op bladzijde 35 uit te pakken met nog nog eens vier afleveringen. Een nadeel, die 46ste stripmaakster staat niet vermeld. Dat moet natuurlijk Carolee zijn, ofwel Caroline als scenariste van deze strip.


De Stripkrant wordt overigens na de Uitmarkt en het Brabant Stripspektakel nog in grote oplage verspreid over bibliotheken, culturele instellingen, stripwinkels en nog komende festivals. Dus, als je hem ergens ziet, pak hem gerust mee. Al was het maar voor die pagina vol met gratis puppy’s!

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Het was weer leuk! veel mensen gesproken en weer veel gekocht. En de krant mee gekregen :) leuk!! Groetjes, -J-.

Otto zei

Ik wil nog kwijt over het Puppy from Hell boekje dat de film poster achtige opsomming van acteurs, decors enz erg leuk en grafisch schitterend vorm gegeven was.
Leuk dat de strip nu een enorm platform krijgt!

Hans van Oudenaarden zei

Hee Otto!

Dank! Heb je al onze bijnamen en malle verbasteringen ontcijferd?

Die stripkrant trouwens zelf nog niet gezien! Is ie leuk?