zondag 22 augustus 2010

Puppy en Bob in Kampen

Alles uitverkocht! En dat in één middag tijd. Puppy from Hell, bedoel ik. De hit van het 12e Kamper Stripspektakel afgelopen zaterdag. Weliswaar hadden we voor het eerst op het Kamper Stripspektakel een paar regenbuitjes, maar het grootste deel van de dag was het gelukkig mooi weer en was het een feest als vanouds met vele stripmakers aan het water, honderden stripliefhebbers en kleurrijke acts op het podium op de achtergrond.
Na aankomst in Kampen was het natuurlijk eerst tijd voor het gebruikelijke kopje koffie en het begroeten van alle vrienden en bekenden. De eerste handtekening werd ruim voor twaalven gezet en wel in Het Van Walraven Testament. Toevallig stond ik op dat moment voor de stand bij Patty Klein en Jan Steeman, terwijl Eric Heuvel juist achter die stand stond. Het signeren van dat eerste album ging dus in één moeite door.
Iets na twaalven was er zoals gebruikelijk de officiële opening door locoburgemeester Bert Boerman. Ook de nieuwe albums van Paul Geerts en Arie van Vliet kwamen hierbij aan bod.

(foto's: Joop Schreurs)

Rond half één arriveerden Hans en Caroline met een doos vol genummerde Puppy from Hell-teaserboekjes. Okee, daarna natuurlijk eerst nog een kop koffie, maar vanaf 13.00 uur was het dan echt tijd om te gaan signeren. En dat voor het eerst in het gezelschap van Carolee (pseudoniem van onze eigen Caroline), zodat Hans afgelopen zaterdag voor het eerst vergezeld van niet één maar twee scenaristen in de Boumaarstand.

We kunnen wel stellen dat Puppy from Hell vanaf dat moment bijna letterlijk wegvloog!
Al snel vormde zich een stapeltje Puppy from Hell boekjes, eerst bij Caroline voor een tekst met handtekening, daarna bij Hans voor een tekening met handtekening.
Een en ander afgewisseld met Bob Evers albums in harde en zachte kaft, schetsboeken, programmaboekjes met handtekeningenpagina’s en zelfs onze kerstkaarten. En behalve Nell en Robin zijn er zaterdag ook nog heel wat Bobs, Jans, Aries, Buikmansen, Donald Ducks, Katriens, Dagoberts en Kwiks, Kweks en Kwaks getekend.
Pas tegen vier uur werd het ietsje rustiger bij onze stand. Op dat moment waren er nog acht Puppy from Hell boekjes over. En al dachten we toen heel even dat het niet meer ging lukken om die nog kwijt te raken in het laatste uur, even later waren het er nog maar zeven. Van zeven naar vijf, vier, drie en twee om tien minuten voor vijf. En in de laatste tien minuten van het 12e Kamper Stripspektakel werden ook die twee laatste exemplaren nog verkocht.
Kortom, we hebben weer een zaterdagmiddag zonder pauze in Kampen zitten signeren.
Maar gelukkig werden we zoals altijd van koffie, cola en andere drankjes en hapjes voorzien. Niet alleen door de organisatie van het Kamper Stripspektakel trouwens, ook goede vriendin en collega-scenariste Saskia Janssen was zo aardig om iedereen in de Boumaarstand op blikjes frisdrank te trakteren.
Al met al dus weer een heel drukke maar ook heel gezellige middag in Kampen. En daarom wil ik in de eerste plaats Paul Reichenbach en de organisatoren en medewerkers van het Kamper Stripspektakel hartelijk bedankt voor de uitnodiging voor dit jaar en de goede verzorging afgelopen zaterdag in Kampen en niet te vergeten de tas vol cadeautjes die we na afloop meekregen. Natuurlijk mag ik ook de burgemeester van Kampen niet vergeten voor de hartelijke en zeer bijzondere ontvangst. En vooral iedereen die we afgelopen zaterdag weer aan de stand hebben mogen begroeten. Geweldig dat jullie er allemaal weer waren!


(Foto's: Saskia Janssen)

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Ha Frank,

Wat heb je er weer een mooi verslag van gemaakt.

Caroline

Otto zei

Wat een fijne review, bedankt Frank. En wat een geweldige tekening heb je gemaakt Hans!
Voelt toch dat ik er een beetje bij kon zijn met de foto´s enzo. Bedankt.

Frank Jonker zei

Ha Caroline en Otto,

Graag gedaan, die review. En dank jullie wel voor de complimenten. Maar ere wie ere toekomt, de prachtige foto's zijn natuurlijk geheel en al te danken aan Joop en Saskia.

Hartelijke groeten,

Frank