woensdag 14 april 2010

Saludos Amigos

Jarenlang was de 6e Disney Classic Saludos Amigos niet in Nederland op dvd verkrijgbaar. Gelukkig kwam daar zo’n zeven weken geleden verandering in. Op eigen verzoek mocht ik voor Brabant Strip Magazine deze film, met o.a. mijn favoriete filmster Donald Duck in de hoofdrol, bekijken en er een artikeltje over schrijven. Dat artikel vind je nu in de dvd-rubriek op bladzijde 40 en 41 van de nieuwste BS Magazine (nr 176), samen met nog veel meer Disney-nieuws geschreven door Brabant Strip reporter Joop Schreurs.

(Illustratie: © Disney)

Diezelfde Joop ontdekte op internet zo’n 9 seconden aan film die weggeknipt zijn uit de dvd-versie van Saludos Amigos. 9 seconden met een rokende Goofy in zijn rol van Argentijnse gaucho. Ook die informatie met de bijbehorende link is aan het artikel toegevoegd. Maar speciaal voor de lezers van de Bob Evers Strip Blog geef ik hier alvast de bewuste link: http://www.schnittberichte.com/schnittbericht.php?ID=1996
De rest van het artikeltje en alle andere informatie, interviews en artikelen kun je lezen in de nieuwste BS Magazine. En meer over Brabant Strip en BS Magazine vind je natuurlijk op http://www.brabantstrip.be/

2 opmerkingen:

HenriekeG zei

Dus eindelijk toch! Ik heb hem een hele tijd geleden al uit Spanje gehaald... mét Nederlandse dub/ondertiteling, en rokende Goofy!
Staat op deze DVD ook de featurette 'South of the Border with Disney'? Dat is echt een aanrader!

Frank Jonker zei

Hoi Henrieke,

Wauw, wat een bezit, zeg! Een ongecensureerde Saludos Amigos. Zelf heb ik een jaar of zeven geleden de Engelse dvd gekocht, maar ook daar geen rokende Goofy.
De documentaire 'South of the Border with Disney' staat gelukkig zowel op de Nederlandse als op de Engelse dvd. In het artikel voor BS Magazine heb ik daar ook nog iets over geschreven. Want je hebt gelijk, ook om die reden is de een aanrader.

Hartelijke groeten,

Frank