woensdag 28 april 2010

"Puppy from Hell" Pitch


4 opmerkingen:

Anoniem zei

Mag ik mij bij deze aansluiten bij het Pussy liberation front. Die arme kat! Tegen zoveel 'schattigheid'valt niet op te boksen.

Otto zei

Kritische noten tijd!
Plaatje 3 lijkt de kat nogal op Tom van Tom en Jerry. Je ziet de kat afwisselend in realistische katten poses en dan weer met meer menselijke trekjes. Ik vind het zelf het mooiste als die menselijke poses iets meer richting de realistische houding van een kat gaan en niet doorslaan naar de menselijke kant. De gelaatsuitdrukking met de tekst laat al immers niets te raden over en zijn subliem. Verder zijn de tekeningen, de inkleuring en tekst geweldig hoor!

Hans van Oudenaarden zei

Dank, PLF!
@Otto:
Precies over dit punt heb ik nachten wakker gelegen. Nog voor ik een streep had gezet, zelfs!
Ik had het idee om in aanwezigheid van volwassenen het uiterlijk van de beestjes meer "beest" te maken en onder elkaar meer "menselijk".
Er is ook geen echte taalcommunicatie tussen de dieren en de volwassenen.
Dat ze onder elkaar dan opeens handjes krijgen en met grote gebaren en houding kunnen (over)acteren. Ik denk namelijk dat die handjes en dat rechtop zitten, naast het gezichtje, daarvoor essentieel zijn.
Maarja, het lopen dan? Lopen ze onder elkaar dan weer op vier of twee pootjes? AAARGH!!

Aan jullie of er mee ga wegkomen.

Otto zei

Omdat ik nog weinig interactie met de mensen heb gezien is me het niet opgevallen. Het idee is leuk!
Ik denk als je de dieren tegen elkaar te menselijk maakt dan kom je op het vlak van de fabel waar ik personelijk niet zo veel mee kan. Tevens denk ik dat mijn kat mij altijd als een soortgenoot heeft gezien en niet als een `baasje` of zoiets. We begrepen elkaar altijd perfect al had hij alleen zijn motoriek om iets duidelijk te maken.
Wat mij betreft iets minder mens, dat complimenteert je talent tot expressie en laat de subtiliteit daarin beter tot z´n recht komen.
Just my 2 cents.