zaterdag 24 april 2010

Nieuwe verhalen in Donald Duck en Sesamstraat

Wie het verhaal “Trubbels voor topmanagers’ in de nieuwe Donald Duck (nr 17-2010) leest, zou kunnen denken dat de kredietcrisis als inspiratiebron voor dit verhaal diende. Niets is minder waar. Collega-scenarist Paul Hoogma en ik hadden blijkbaar een vooruitziende blik, want we bedachten dit Donald Duckverhaal al in het voorjaar van 2007 Net voor het begin van de kredietcrisis, dus. Een verhaal vol concurrerende topmanagers, vette bonussen, stakende werknemers, hi-tech-fabrieken en graaiende Zware Jongens. De inzet? De erfenis van Dagobert Duck!
En nu maar hopen dat ons verhaal verplichte leerstof gaat worden voor de graaiende managers van nu. Vooral Donalds ervaringen laten immers duidelijk zien wat er gebeurt als je werknemers massaal het werk neerleggen en je toch je producten aan je klanten moet zien te leveren. En een bedrijf zonder personeel of producten levert nu eenmaal geen bonussen meer op. Het verhaal werd getekend door de Nederlandse tekenaar Sander Gulien en je vindt het op bladzijde 5 t/m 15 van de nieuwe Donald Duck.

Een iets minder heftig thema in de nieuwe Sesamstraat (mei 2010), namelijk: familie. En dat alles natuurlijk vanwege Moederdag op 9 mei a.s. In “Elmo viert Moederdag” op bladzijde 7 doen Elmo en zijn vader er dan ook alles aan om Elmo’s moeder een dagje in het zonnetje te zetten. Ook deze tekstloze Elmo-strip werd weer getekend door Jutta Langer.

(Illustratie: Jutta Langer, © Sesame Workshop)

En als er een Moederdag en Vaderdag bestaat, moet er dan ook geen Kinderdag zijn? Als we het Jeugdjournaal van gisteren mogen geloven, vind 65 % van alle kinderen van wel. In het verhaal “Bert-en-Ernie-dag’ op bladzijde 12 en 13 van de nieuwe Sesamstraat vervult Ernie die wens, als hij Ernie-dag bedenkt. De dag waarop hij cadeautjes krijgt en de hele dag mag spelen. Maar of dat voor Bert nu zo leuk is? Ook dit verhaal werd weer getekend door onze vrienden van de Braziliaanse Magic Eye Studios.

(Illustratie: Magic Eye Studios, © Sesame Workshop)

Geen opmerkingen: