vrijdag 17 juli 2009

Wapens!

Een de zaken die tijdens de produktie van vorige BE-verhalen altijd grote hilariteit gaf, was “de wapenadministratie”! Daar hebben Frank en ik wat mailtjes aan gewijd.

Knettergek werd ik van het bijhouden van de precieze hoeveelheid messen, handvuurwapens en geweren die elk stripfiguurtje op elk moment in het verhaal in z’n bezit behoorde te hebben. Per slot moest ik ze telkens weer zo correct mogelijk tekenen. Ik heb m’n best gedaan, maar ik ben ervan overtuigd dat ik er onderweg wel een paar ben kwijtgeraakt.

Ook in dit nieuwe verhaal is vd Heide weer e x t r e e m royaal met z’n vuurwapens. Natuurlijk zijn onze boeven bewapend! Die lui zitten vol snode plannen en poortjes waren er vast nog niet. Maar er zijn v e e l meer wapens in dit verhaal!
Niet alleen heeft Tante Ginny een klein pistooltje in haar tasje, maar ook de twee KLM piloten blijken in de cockpit blijkbaar standaard een vuurwapen op zak te hebben en ook Jeffries, en later zelfs Marsh en Winstone, weten op hun beurt nog nieuwe vuurwapens in het toestel te vinden! Allemensen! Wat is dat voor wapenvoorraad in zo’n ingelaste passagiersvlucht? Was dit een wapentransport naar Johannesburg? Ik was al verbijsterd over alle matrassen die uit dit kleine toestel moesten komen! (Heb ik ook maar uit Frank’s regie weggemoffeld, die matrassen. Wat doen dertien van die enorme springveren matrassen nou weer in zo’n vliegtuigje???)

Op pagina 9a, in een hotel in Egypte, wordt Breitstein een koffer gebracht. (In Frank’s regieaanwijzing een zware koffer met etiketjes. Voor de leesbaarheid van het stripplaatje heb ik er natuurlijk weer een meer soort klassiek, maffia-achtig vioolkoffertje van gebakken.) Op 10a moet dat koffertje volgens het scenario open en komt er een tamelijk indrukwekkende wapen tevoorschijn: EEN ECHTE STENGUN!

Op zoek naar wat doku op het net kwam ik deze fotootjes tegen. De klassieke stengun is een soort dunne pijp met wat aanhangsels. Langwerpig en tamelijk sprietig naar m'n zin. Niet meteen een erg handig object om in beperkte ruimtes mee te acteren of om fijn mee rond te lopen verderop in het verhaal.

Heb ik dus verbouwd naar een meer compact, maffia-achtig zak-mitrailleurtje. Beetje uitgaande van deze foto’s.

Wel geen echte stengun natuurlijk, maar wel leuker voor de tekenaar.

3 opmerkingen:

Henkus Schumacher zei

Weer een smulbijdrage, Hans!
Heel leuk je overwegingen en documentatie te kunnen volgen.

Groetjes,
Henkus

Anne:) zei

Heey Hans,

Hier gaat goed. Ik begin morge met me nieuwe baantje voor 6 weken. Wordt kwaliteitsmedewerkster in een broodjes fabriek:)Heb er echt heel veel zin in;)Wat een blog zeg krijg er een beetje de kriebels van...Al die wapens...Ik mail trouwens in deze week de hele familie even voor het tripje naar leeuwarden;)Dat we dat even vast kunnen leggen.
Nog een fijne zondag en hopelijk spreek ik je snel weer

Liefs xxx Anne

Hans van Oudenaarden zei

@Henkus,
Dank!
@Anne,
Succes met je vakantiewerk.
Heb erg veel zin in het Leeuwarden-dagje.