donderdag 2 juli 2009

Eppo 12: Over de helft!

Ja hoor, daar is ie weer, de nieuwe Eppo! Nummer 12 alweer met het slot van Franka’s “De witte godin”, de nummer 3 van de Stripbabes Top3, een interview met Pieter Hoogenbirk, de boekenkast van Jorg de Vos en…. de terugkeer van Leonardo!!!


(Illustratie: Turk, karikatuur: Mars Gremmen)
En met Bob Evers bereiken we in dit nummer een mijlpaal!
De twee pagina’s die je in Eppo 12 op bladzijde 24 en 25 vindt, zijn namelijk precies de middelste twee pagina’s van ons verhaal “Een overval in de lucht".
We zijn over de helft!!!
Op 17 april kondigde Hans in Meanwhile at the studio. . . al aan dat hij over de helft was met tekenen van het verhaal. En nu dus, precies 11 weken later, wordt diezelfde pagina 23 in Eppo gepubliceerd.

Op pagina 23 zien we dat het plan van Arie maar voor de helft lukt. Anderson wordt weliswaar uit zijn benarde positie bevrijdt, maar door het verraad van Jeffries loopt de verovering van het vliegtuig op een grandioos fiasco uit. En wordt de toch al behoorlijk vermoeide Jan gedwongen een omweg naar de grotten te nemen. En last but not least wordt pijnlijk duidelijk dat je voor een avontuur als dit werkelijk niets aan een personage als de heer Malherbe hebt. Zie hier, het einde van de eerste helft, scenario-pagina 23:

PAGINA 23a:

1. De ploeg van Marsh komt in beweging, terwijl Platneus een eerste stap in de richting van Jeffries zet.
MARSH: op hem af! volg me, mannen!

2. Een gealarmeerde Breitstein verschijnt in de opening van de bakboorddeur (de tweede cabinedeur, die op de rots uitkijkt) met stengun en ziet de ploeg van Marsh de noordwesthoek van de Pisa-rots om komen.
BREISTEIN: was gebeurt hier?... wel, alle….

3. Breitstein (buiten beeld) lost een salvo, dat de ploeg van Marsh doet terugdeinzen. Arie krijgt een schampschot langs zijn dij.
GELUID VAN HET SALVO: Taktaktaktaktak! Taktaktaktaktaktak!
ARIE: argh!
MARSH: terug! terug in dekking!

4. Jan sleept zich voort door de woestijn en schrikt op als hij plots het salvo hoort. Her en der steken rotsen uit het zand. De twee pistolen zitten in zijn zak.
JAN: schoten!... die bandieten… lopen toch niet buiten rond?

5. Jan verandert van richting en gaat terug de woestijn in (via het noorden, parallel aan het vliegtuig en de Pisa-rots). Hij heeft er zichtbaar moeite mee.
JAN: terug… met een bocht… via het noorden… die pistolen mogen onder geen beding… in hun handen vallen…


PAGINA 23b:

1. Aries been wordt door Sparks en Marsh verbonden met repen van zijn overhemd.
SPARKS (tegen Arie): het is gelukkig maar een schampschot. maar verder… wat een pech, zeg!
MARSH: het kan ons nog lukken als we in een hinderlaag gaan liggen. die boeven komen ons vast en zeker achterna om uit te vissen waar anderson gebleven is.

2. Paul, Winstone en Anderson komen bij de vrouwengrot, waar ze ontvangen worden door Lalonde en Zazou. Paul en Winstone ondersteunen Anderson die net een slok water neemt.
PAUL: we hebben anderson bevrijd. het is gelukt!
LALONDE: ach…arme, arme man…
ZAZOU: kef! kef! waf! wraf! woef!

3. Winstone graait de waterfles terug als Malherbe hem van Anderson wil overpakken en legt uit wat voor rol Jeffries heeft gespeeld. De fles is driekwart vol.
WINSTONE: het vliegtuig hebben we niet kunnen veroveren. jeffries heeft ons verraden. hij is met ons enige pistool overgelopen naar breitstein.

4. Winstone haalt de andere fles uit zijn zak en begraaft de flessen in het zand. Malherbe slikt iets weg.
WINSTONE: luister, de ene fles is vol en de ander driekwart. ik zweer je, dat ik degene die aan deze flessen durft te komen, eigenhandig zal worgen. duidelijk? eén verrader is al veel te veel!
MALHERBE: natuurlijk, natuurlijk.

5.Terwijl hij de flessen met een laatste beetje zand bedekt overlegt Winstone met Paul over de volgende stap. Malherbe wordt zenuwachtig.
WINSTONE: we moeten kijken hoe marsh het er afgebracht heeft.
MALHERBE: en ons onbeschermd achterlaten?


Tot de volgende keer!

Geen opmerkingen: