vrijdag 12 april 2024

De nieuwste strips


In de tiende aflevering van Wynona 2, Het offer, te vinden in de nieuwe Eppo (nr 8-2024) op pagina 30 t/m 32, lopen de zaken buiten volledig uit de hand, terwijl binnen in de rechtszaal het proces tegen Tobarth Reeves zijn ontknopping nadert. De truc van Daniel lijkt onverwachts te werken. Meneer Wu raakt in verwarring, stopt het proces, om de getuige opnieuw te instrueren.

Maar door het optreden van Daniel raakt ook de getuige in de war en wijst Daniel aan als dader. De  verwarring is compleet als hij daarna ook nog Tobarth als dader aanwijst. 

Voor het Openbaar Ministerie zit er niets anders op dan de zaak tegen Tobarth te staken en de rechter kan niet anders dan hem vrij te spreken. Daniel slaagt dus in zijn opzet en zijn belofte aan Wynona om Tobarth vrij te krijgen. En dat betekent dat hij kan meedoen aan de verkiezingen en het hele politieke landschap kan veranderen. Maar voor we weten of dat lukt, en hoe het afloopt met driehoeksverhouding rond Wynona, hebben we nog vijf afleveringen te gaan.

Behalve de nieuwe Eppo viel deze week ook de nieuwe Donald Duck (nr 16-2024) in de bus. Met maar liefst twee verhalen waarvoor ik het scenario schreef. Op pagina 22 t/m 25 vind je het Donald Duck-verhaal 'Boontje komt om zijn vindersloontje'. Waarin Donald Katrien wil uitnodigen voor de film en Guus een portemonnee vindt waarvoor hij een groot vindersloon hoopt te krijgen. Maar in tegenstelling tot Guus gaat actief op zoek naar de eigenaar en weet zelfs het vindersloon te scoren. Als Donald dan ook nog ziet dat iemand een grote zak geld in de tuin van Guus gooit, lijkt het geluk aan zijn kant. Maar is dat ook zo? Het verhaal werd getekend door de Spaanse tekenaar Pablo Reche.

Vervolgens op pagina 32 en 33 het Kleine Zeemeermin-verhaal 'Ariels verrassing'. Waarin Ariel met behulp van een schatkaart in een fles Graatje en Botje naar een verrassing leidt. Maar Gruwel en Griezel hebben ook interesse in deze verrassing. Het verhaal werd getekend door de Spaanse tekenaar David Soriano.

En dan tenslotte vind je op pagina 47 van de nieuwe Tina (nr 16-2024) weer een gag van Karlijn, Catootje en de ouders, waarvoor ik het scenario samen schreef met collega Saskia Maasbommel, die ook met idee voor de gag kwam. Een verhaal over paardrijden en wel door Germaine die te paard terug naar de manege wil waar ze net vandaan komt. Met een hoofdrol voor Kobus, het paard van Catootje. De gag werd niet alleen geschreven door een duo, maar ook door een duo getekend, te weten de Spaanse tekenaars Josep Nebot en Tony Fernandez.

Prettig weekend allemaal!

Geen opmerkingen: