vrijdag 19 april 2024

De nieuwste strippublicaties


Deze week vind je op pagina 22 t/m 25 van de nieuwe Donald Duck (nr 17-2024) het Donald Duckverhaal 'De routeplanner'. Een verhaal dat gebaseerd is op ware gebeurtenissen. Het overkwam ons  toen we ergens in het noorden van het land op verjaardagsbezoek gingen. Aan de hand van de routeplanner op de telefoon zochten we de weg van de bushalte naar het bewuste adres, niet beseffend dat de eerstvolgende afslag minstens een half uur lopen was en dat we daarna nog minstens een half uur voor de boeg hadden. Dat overkomt Donald ook als hij voor Dagobert de huur bij boer Keuter op gaat halen. Hij vertrekt natuurlijk met zijn Duckatti, maar die geeft het al snel op, waarna Donald te voet verder gaat. Op de Dago-routeplanner lijkt de boerderij vrij dichtbij, maar waarom ziet Donald die afslag dan niet? Het verhaal werd getekend door de Finse tekenaar Ken Vainiomaki.

Ook de nieuwe Katrien Duck (nr 4-2024) is deze week verschenen. Met daarin twee verhalen waarvoor ik samen met collega Paul Hoogma het scenario schreef.  Katrien en haar nichtjes Lizzy, Juultje en Babetje helpen Oom Dagobert lieten helpen bij de opgraving van een Griekse tempel in plaats van Donald en zijn neefjes. Maar ook Magica heeft interesse. En wel omdat ergens in die tempel de toverstaf van de Griekse godin van de vruchtbaarheid Demeter verborgen ligt. En daarmee kan Magica de groei van planten en bomen bepalen.. De keuze voor Katrien en haar nichtjes als hoofdpersonen bepalen. Ze schakelt Dagobert en neemt zijn gedaante aan. Maar dat is buiten Dinkie gerekend. Het verhaal werd getekend door de Spaanse Comicup Studio en eerder gepubliceerd in Katrien 2-2005, Katrien 2-2011, Katrien Duck 4-2016 en Katrien Duck 4-2020.


Dinkie speelt ook een belangrijke rol in het Duckies-verhaal op bladzijde 25 en 26  Een verhaal met Oma, Lizzy, Juultje en Babetje en Dinkie in combinatie met een vogelverschrikker en een stel kraaien die zich daar niets van aan trekken.  Lizzy, Juultje en Babetje doen hun best om een nieuwe vogelverschrikker voor Oma te maken. Maar het is uiteindelijk Dinkie die laat zien wat de beste vogelverschrikker voor de kraaien is.. Ook dit verhaal werd getekend door de Spaanse Comicup Studio en eerder gepubliceerd in Katrien 2-2005, Katrien 2-2011, Katrien Duck 4-2016 en Katrien Duck 4-2020. 

En tenslotte vind je een gag van Karlijn, Catootje en de ouders op pagina 47 van de nieuwe Tina (nr 17-2024). Het idee voor deze gag kwam van collega-scenariste Saskia Janssen. Het begon met een dierentuin, daarna een speurtocht, of nee, toch maar een quiz. Toen was de vraag, wie tegen wie? Wel vaders en dochters tegen andere vaders en dochters. Nee, eerst vader en dochter samen, daarna tegen elkaar. Zo kwamen we uiteindelijk op deze gag over een dierenquiz in de dierentuin, waar Jan en Karlijn eerst samen een team vormen en het in de finale tegen elkaar opnemen. Wie er wint? Dat lees je deze week in de nieuwe Tina. Het verhaal werd getekend door de Spaanse tekenaar Tony Fernández en eerder gepubliceerd in Tina 34-2011.

Prettig weekend allemaal!

Geen opmerkingen: