vrijdag 1 maart 2024

De strips van deze week


Deze week lees je in de nieuwe Eppo (nr 5-2024) alweer de zevende aflevering van Wynona 2: Het offer, te vinden op pagina 20 t/m 22.  Daniel wordt door meneer Wu van de FBI voorgesteld aan rechter Mortimer Wakefield die zich erop verheugt Tobarth Reeves veroordeeld te krijgen. En zowel Wakefield als Wu rekenen daarbij op de hulp van Daniel. 

Maar Daniel heeft andere plannen. Om precies te zijn een vaag plan om gebruik te maken van de gelijkenis tussen hem en Tobarth en verwarring en twijfel te zaaien bij de getuigen en de jury. Helaas krijgt hij Tobarth niet meer onder vier ogen te spreken voor het proces begint. En Tobarth maakt het niet makkelijk door tegenover Daniel over Wynona te beginnen.

Wynona zelf is in deze aflevering niet te zien, maar wel op pagina 10 in de Eppo-advertentie. En dat compleet met cover van een van de vorige Eppo's.

De Donald Duck van deze week (nr 10-2024) is extra dik. Zowel Schrikkeldag als het Jonge Woudlopershandboek staan centraal in dit extra dikke nummer, maar in het Madam Mikmak-verhaal op pagina 16 t/m 20 draait alles om verplaatskasten. Merlijn heeft een set gevonden, maar laat er eentje ontsnappen die bij Mikmak voor de deur terecht komt. En als Mikmak de kast onderzoekt komt ze vanzelf in het huis van Merlijn terecht. 
Omdat ze op zoek naar ingredienten voor Gruweltaart besluit Mikmak haar  vriendin Vulcania een bezoek te brengen die altijd alle hekseningredienten in huis heeft, maar wel heel ver weg woont. Vulcania op haar beurt vindt het wel leuk om Merlijn weer eens te zien en taart te eten samen met Mikmak. En zo begint een heen-en-weer gereis waarbij Merlijn heel wat onverwacht en ongewenst bezoek krijgt. Het verhaal werd getekend door de Spaanse tekenaar David Soriano.

Prettig weekend allemaal!

Geen opmerkingen: