vrijdag 22 maart 2024

De nieuwste publicaties

(Bron illustratie: www.peterdezwaan.nl)

Er is veel nieuws verschenen deze week. Om te beginnen maar liefst drie nieuwe Bob Everboeken van de hand van Peter de Zwaan. Bob Evers 73: Geduvel rond een duffel vertelt waarom Bob, Jan en Arie vanaf het moment dat ze aan boord van het vrachtschip Esperanza stappen al de dikste vrienden zijn. Een verhaal dat je prima tussen pagina 1 en 2 van onze Bob Evers-strip 'Avonturen in de Stille Zuidzee' kunt inlassen. In Bob Evers 74: De Bokbende van Blokzijl krijgen Bob, Jan en Arie een nieuwe opdracht. In de buurt van Blokzijl moeten ze een boot ophalen en daarmee rondvaren en uitzoeken wie er dit soorten boten steelt. Dat verhaal wordt vervolgd in het 75ste Bob Eversboek: De worstelaar van Wannaperveen, als Bob, Jan en Arie via Blokzijl in Wetering en Sint-Jansklooster, waar Jan in zijn kraag wordt gevat door een worstelaar. Na een miniveldslag in Moespot leidt het spoor uiteindelijk naar Kampen. Deze drie nieuwe Bob Eversboeken zijn te bestellen via de site van Peter de Zwaan.

Ook nieuw in de winkel deze week het Penny Lenteboek 2024. 128 pagina's vol diy's, kwissen, puzzels, posters en heel veel strips. En zoals de laatste jaren gebruikelijk opent ook dit boek met een strip van Sarah de Shire.

Op pagina 5 t/m 10 vind je het 21ste verhaal uit de de serie: Sarah's Valentijnsfeestje. 

(Illustraties: © Holco Publications)

Maura en Marlin komen op het idee om een Valentijnsfeestje voor Sarah te geven. Alleen moet dat feestje natuurlijk wel een verrassing blijven en Sarah is nogal nieuwsgierig van aard. Ook het idee om Sarah wat klusjes te geven om zo haar aandacht af te leiden, pakt niet helemaal goed uit. Of het Maura en Marlin toch lukt om een verrassingsfeestje voor Sarah te organiseren, lees je in het nieuwe Penny Lenteboek 2024. Het verhaal werd eerder gepubliceerd in Penny 4-2015.

In de nieuwe Donald Duck (nr 13-2024) vind je op pagina 27 t/m  31 een gloednieuw verhaal van Sneeuwwitje en de Zeven Dwergen. Toen ik het scenario in 2020 schreef werd de rol van de heks nog gespeeld door de Boze Heks, maar inmiddels is die rol overgenomen door buurheks Grizelda. En in de strip is het dan ook Grizelda die er genoeg van heeft dat de Dwergen altijd lachen en zingen. Op eentje na dan en daarom besluit Grizelda de Dwergen met behulp van wat chagrijnpoeder te betoveren, zodat ze alle zeven net zo humeurig worden als Grumpy. Alleen als iemand in hun buurt luidop lacht kan de betovering worden verbroken. Dat zal Grizelda zeker niet doen. Maar dan komen Sneeuwwitje en de prins onverwachts bij de Zeven Dwergen op bezoek. Het verhaal werd meesterlijk getekend door José Ramón Bernado.

Ook de nieuwe Katrien Duck (nr 3-2024) ligt sinds deze week in de winkel. Met daarin twee verhalen waarvoor ik ooit het scenario schreef. Op pagina 21 t/m 24 vind je het Donald en Katrien-verhaal 'De huiskabouter'. Een verhaal geïnspireerd op de hypes  van 2002. Zo was er dat jaar ineens behoorlijk wat aandacht voor levende standbeelden en ook de tuinkabouter was helemaal terug van weggeweest. De tuinkabouters werden opgepimpt tot huiskabouter en wat volgt is een verhaal waarin Donald als levend standbeeld genoeg geld probeert te verdienen om een trendy huiskabouter voor Katrien’s verjaardag te kunnen kopen. Het verhaal werd getekend door de Nederlandse tekenaar Bas Heymans en al eerder gepubliceerd in Katrien 2-2004, Katrien 2-2010,  Katrien Duck 3-2016 en Katrien Duck 3-2020.
Op pagina 32 t/m 34 vind je het Lizzy, Juultje en Babetje-verhaal 'Kattenoppas'  Een verhaal gebaseerd op de populariteit van kattencafé's. Lizzy, Juultje en Babetje komen op het idee om een kattenoppas te beginnen, als hun limonadekraampje niet zo'n succes blijkt. Hun eerste klant heeft echter meteen tien katten om op te passen en betaalt pas als ze weer terug is van een uitstapje van vijf dagen. Het is uiteindelijk Katrien met een van de Dames van de Damesclub die Lizzy, Juultje en Babetje op het juiste spoor zet.. Het verhaal werd getekend door Sander Gulien en eerder gepubliceerd in Donald Duck 26-2019.

Tenslotte vind je in de nieuwe Tina (nr 13-2024) op pagina 47 een gag  van Karlijn, Catootje en  de ouders.  Dit is een van de meest autobiografische gags die ik samen met collega Saskia Maasbommel voor de Karlijn-serie heb geschreven. Het overkwam me toen ik terugkwam van een van de brainstormsessies met Saskia voor Karlijn, Catooje en de ouders. De man in kwestie vroeg me om een euro om iets te kunnen eten, maar het enige dat ik hem kon bieden was een zak snoep die ik had meegekregen voor onderweg. Of een paar scenario’s, maar ja, dat vond ik wat zonde van al het werk van die dag. Heb hem dus maar die zak snoep gegeven. Een paar weken later zorgde het voorval voor genoeg inspiratie voor deze, door studio Comicup getekende Karlijngag. De gag werd eerder gepubliceerd in Tina 12-2011.

Prettig weekend allemaal!

Geen opmerkingen: