vrijdag 15 maart 2024

De nieuwste strips... en aankondigingen.


De uitslag van de Eppo-enquete is bekend. Op pagina 47 van de nieuwe Eppo (nr 6-2024) vind je de complete lijst. In de categorie Vervolgverhalen scoort Wynona een 7,5 en haalt daarmee samen met Fred de Heij's buiten de wet een gedeelde achtste plaats in deze lijst. Stemmers voor Wynona, heel hartelijk bedenkt!

In diezelfde Eppo wordt het tweede Wynona-verhaal 'Het offer' vervolgd op pagina 16 t/m 18. In de achtste aflevering gaat het proces tegen Tobarth Reeves van start. Het wordt al snel duidelijk dat de rechter haast wil maken met de zaak. De openbaar aanklager wordt dan ook verzocht haast te maken met zijn eerste getuige.

Deze getuige, ene Joseph William Scarborough, beweert alles gezien te hebben en honderd procent zeker van alles te zijn. Dit ondanks dat Tobarth beweert de man nooit gezien te hebben. Scarborough gaat van start met zijn verhaal dat begint met een groep vreedzame bodemonderzoekers en zijn weg zoekt naar de fatale schietpartij waarvan Tobarth Reeves beschuldigd wordt...

Nog meer werk van Hans vind je in de nieuwe Jump (nr 34-2024) waar op pagina 34 de volgende vier afleveringen van Puppy Love te vinden zijn. Robin en de kleine Nell zijn in de tuin gezet en Nell maakt voor het eerst kennis met de buren. Buurmeisje Nina, door Robin de dierenkwelling van de Kometenbuurt genoemd, en met de buurhond Koekebier, kortweg Koekie. Volgens Robin gaat Nell een zware middag tegemoet, maar vooralsnog is daar nog niet veel van te merken. Deze gags werden eerder gepubliceerd in Stripnieuws 52-2013, Metro in de week van 8 november 2017 en in het album "Nee, ik wil geen hondje!" uit 2021.
 
(Illustratie: © Disney)

En dan de nieuwe Donald Duck van deze week (n 12-2024). Daarin vind je niet alleen Mickey en Goofy op de cover, maar ook in een 6 pagina's tellend verhaal waarvoor ik vorig jaaar het scenario schreef.

In 'Hond los in het Schemerbos', te vinden op pagina 28 t/m 33, maken Mickey, Minnie en Pluto een wandeling door het bos met Pluto aan de lijn. Maar iets of iemand wekt Pluto's ergernis op en het duurt niet of hij ontsnapt. Mickey en Minnie volgen zijn spoor, maar het lijkt erop dat Pluto is meegenomen door die geheimzinnige iets of iemand. Natuurlijk zou een goede boswachter Pluto wel terug kunnen vinden. Maar niet die van het Schemerbos, want dat is Goofy. Toch is dat de hulp waar Mickey en Minnie het mee moeten doen. En zo komen ze op het spoor van de geheimzinnige bewoner van een blokhut in het bos en een langvergeten 150 jaar oud verhaal. Het verhaal werd getekend door Spaanse tekenaar Fernando Guell.


En dan, last but not least, een aankondiging voor een album dat later dit jaar zal verschijnen. Danker Jan plaatste de volgende post met bijbehorende illustraties deze week op zijn Facebookpagina:

Dit is één van de gelegenheidsprentjes die ik de afgelopen jaren van Hel gemaakt. Een aantal daarvan neem ik op in de jaarboekjes die aan het eind van elk jaar verschijnen. Maar er zijn er veel meer.
En omdat het nog even duurt voor het nieuwe album van Hel verschijnt, de voorpublicatie in EPPO start pas dit najaar en het album zal voor volgend jaar zijn, wil ik eens kijken of het mogelijk is een hoop van dit soort prentjes, schetspagina's en ongepubliceerd materiaal in een album te bundelen. En dan bedoel ik voor een betaalbare prijs. Dat zou dan in september in Breda kunnen verschijnen.
Tot zover het idee. Wordt vervolgd...


Ik heb wat huiswerk gedaan en het blijkt dat het mogelijk isin een kleine oplage een soort van Art-book van Hel te maken. Daarin komen dan heel veel losse (gelegenheids)illustraties, waarvan een aantal niet eerder gepubliceerd. Verder een hoop prenten, schetswerk en scans van originelen.
Dit was de aankondiging van het eerste verhaal van Hel in EPPO. Omdat het origineel spoorloos raakte, heb ik hem overnieuw getekend (dat deed je toen gewoon). Maar dan in een verbeterde versie. Deze dus...
Een en ander moet in september voor 'Breda' klaar zijn.
(Illustraties: Danker Jan Oreel)
Het 'Art-book' van Hel zit nu zo'n beetje in de planning. Komende tijd ga ik eens kijken wat geschikt is er in op te nemen.
Dit zou er wat mij betreft ook wel in kunnen, een originele strook uit de Sibylle-codex.

Het nieuwe Artbook van Hel is zeker niet het enige album dat we de komende maanden hier op de Bob Evers Strip blog mogen aankondigen. Als alles meezit zullen er rond het Stripfestival Breda maar liefst drie nieuwe albums verschijnen die vermelden op dit blog meer dan waard zijn. Het nieuw te verschijnen Hel-artbook is daar de eerste van. 

Prettig weekend allemaal!

Geen opmerkingen: