vrijdag 25 september 2020

De strippublicaties van deze week

 

(Illustratie: © DPG Media)

Nieuw in de winkel deze week: het Tina Zo-word-je-beroemd-boek. Met quizzen, puzzels, diy, tips en strips, waaronder twee verhalen waarvoor ik (mede) het scenario schreef. 

Als eerste kom je op pagina 70 een gag van Karlijn, Catootje en de ouders tegen, geinspireerd op de Zumba-rage van negen jaar geleden. Het scenario voor deze gag schreef ik samen met Saskia Janssen. De ingredienten? Karlijn en Germaine op zumba-les, swingende moves, een overspannen danslerares en een gloednieuwe dans. De gag werd  getekend door de Spaanse tekenaars Josep Nebot en Tony Fernandez en eerder gepubliceerd in Tina 22-2012.


Daarna, op pagina 76 t/m 79 het complete verhaal Soap!  waarvoor ik zo'n 15 jaar geleden het scenario schreef. Bij Bo en Isabel op school worden regelmatig musicals opgevoerd en uiteraard heeft bijna de hele klas belangstelling voor de hoofdrol. Bo wil later actrice worden, maar heeft op school grote concurrentie van Nancy die de hoofdrol vooral voor de aandacht wil. Het is de krantenwijk van Bo en Isabel die verandering in de situatie brengt. Want als Bo langs een van de leegstaande huizen op haar route blijkt het huis ineens niet meer zo leeg en lijkt zich er zelf een drama af te spelen. Het verhaal werd getekend door de Spaanse tekenaar Jesus Redondo en eerder gepubliceerd in Tina 33-2006.


Tenslotte een gloednieuw verhaal van Hiawatha , getiteld 'De honingboom' op pagina 24 en 25 van de nieuwe Donald Duck (nr 40-2020). Hiawatha moet honing halen voor de maiskoeken van de Rondbuiken en krijgt bijna als vanzelf te maken met boze bijen en een hongerige beer. Maar de acties van de beer zorgen ervoor dat Hiawatha ineens een goede oplossing ziet voor de gevaren die het honingzoeken met zich meebrengt. Het verhaal werd getekend door de Spaanse tekenares Carmen Pérez.

Prettig weekend allemaal!

Geen opmerkingen: