vrijdag 18 september 2020

De nieuwste strips

 


We zijn inmiddels toe aan de vierde aflevering van Hans' nieuwste strip 'Als de beer ontwaakt 1: Wynona'. Die vierde aflevering vind je deze week op pagina 30 t/m 32 van de nieuwe Eppo (nr 19-2020). Dan besluit aan Wynona's verzoek te voldoen en Tobart Reeves bij te staan tijdens het proces. Dan handelt zijn zaken met Harry af en vervolgt het gesprek onderweg in Wynona's auto. Pas dan blijkt dat Tobart beschuldigd wordt van een drievoudige moord. 

Volgens Wynona betreft dit echter een politiek proces en is Tobart volledig onschuldig. Wat volgt is een kleine stop bij een tankstation. En wat daar gebeurt lees je over twee weken in Eppo.

(Illustratie: Danker Jan Oreel)

In diezelfde lees je in de rubriek Varia op pagina 25 onder het kopje 'Dank je, Dan' ook nog over een project van Danker Jan uit 1999 dat alles te maken had met een geschiedenisspel dat uiteindelijk in die vorm niet door ging. Een aantal van de tekeningen die Danker Jan hiervoor maakte zijn deze week te vinden in de nieuwe Eppo en in datzelfde artikel komt ook het nieuwe avontuur van Hel 'Het verloren goud van Troje nog even aan de orde.


Deze week ook drie stripverhalen in de diverse Disney-bladen. Als eerste, op pagina 31 t/m 35 van de nieuwe Donald Duck (nr 39-2020) een gloednieuw verhaal van Jungleboek. Het begint allemaal op een warme dag waarop het volgens Baloe veel te druk is in het water. Dat blijft zo tot Shere Khan het water in bezit neemt. Hij wil de anderen alleen nog toelaten in het water als Mowgli zich overgeeft. Die doet dat natuurlijk niet en wat volgt zijn verscheide mislukte pogingen om Shere Khan het water uit te krijgen. Het zijn uiteindelijk Mowgli en Junior die met de enige echte oplossing komen. Het verhaal werd getekend door niemand minder dan José Ramón Bernado.


Daarna op pagina 37 t/m 42 Donald Duck in 'Spot niet met spotters!'. Waarin Kwik, Kwek en Kwak  voor een natuurproject van school zoveel mogelijk planten en dieren moeten zoeken. Ze hopen zelfs de wolf die eens in het Prulbos is gespot te zien, maar liever nog een of ander zeldzaam dier dat nog niet niemand anders heeft gevonden. Donald kan het natuurlijk niet laten ze in de maling te nemen en vermomt als zeldzame vogel in het Prulbos. Maar dan duikt daar inderdaad een wolf op. Het verhaal werd getekend door de Spaanse tekenaar Pablo Reche. 

En tenslotte viert Katrien haar verjaardag in het verhaal 'Katrien Duck... is jarig!.'op pagina 5 t/m 14 in de nieuwe Katrien (nr 10-2020) .Eigenlijk schreef ik dit  verhaal als Donald Duckverhaal en het is dan ook Donald die de hoofdrol speelt in dit verhaal, in de eenzame zoektocht naar een verdwenen pakje. Het verhaal werd al eerder gepubliceerd in Katrien 5-2005, Katrien 5-2011 en Katrien Duck 10-2016 en werd getekend door de Nederlandse tekenaar Bas Heymans. Maar het was zijn broer, Donald Duck tekenaar Mau Heymans die voor de inspiratie voor dit verhaal zorgde. Mau vertelde namelijk dat hij ooit zijn eigen tekenwerk had teruggevonden op een postkantoortje met ‘zoekgeraakte stukken’. Zo kwam ik op het idee om Donald ook achter een zoekgeraakt pakje te laten aan jagen. Wat dat dan voor pakje moest zijn? Iets dat of iets met Oom Dagobert of met Katrien te maken had. Het werd uiteindelijk een cadeau voor de jarige Katrien, dat de oorzaak wordt van de zoveelste competitiestrijd tussen Donald en Guus. Want, zoals Guus in dit verhaal al opmerkt, uiteindelijk gaat het er niet om wie Katrien’s favoriete cadeau voor haar koopt, maar wie het aan haar cadeau geeft. 

Prettig weekend allemaal!

Geen opmerkingen: