zaterdag 25 april 2020

De nieuwste strips en wat er nog komt

Het licht aan het eind van de tunnel lijkt in zicht, maar voorlopig moeten we met zijn allen nog steeds zoveel mogelijk thuisblijven. En ook een groot Koningsdagfeest zit er dit jaar helaas niet in. Maar gelukkig is wel genoeg te lezen. In de nieuwe Donald Duck van deze week (nr 18-2020) is het toch een beetje feest dankzij het wedstrijdthema dat je in veel van de strips van deze week terugvindt.
Op pagina 32 en 33 is het de beurt aan Broer Konijn en Barend Buizerd die een snelheidswedstrijd houden. Broer Konijn beweert het snelste dier van het bos te zijn, maar heeft geen rekening gehouden met Barend die vliegend best eens sneller zou kunnen zijn dan Broer Konijn kan lopen. Maar Broer Konijn zou Broer Konijn niet zijn als hij daar geen oplossing voor wist. Het verhaal werd getekend door de Spaanse tekenaar Jordi Alfonso.

Ook Help me, Rhonda! wordt deze week vervolgd in het vierde nummer van BD Must Webzine. We zijn toe aan pagina 19 tot en met 24, waarin Villafranca langzaamaan Rhonda voor zijn plannen probeert, terwijl Carl een manier zoekt om het koffertje met geld terug in handen te krijgen en Rhonda zich juist afvraagt hoe ze veilig met koffertje en al de trein en het station uit komt. Je kunt het nieuwe BD Must Webzine hier downloaden.

En dan tenslotte nog een voorproefje van wat er zoal aan nieuws in de maak is. Danker Jan plaatste gisteravond deze pagina op zijn Facebookpagina, met daarbij het bericht dat dit de reden is dat het nieuwe verhaal van Hel pas het laatste kwartaal van dit jaar in Eppo zal verschijnen.

(Illustratie: Danker Jan Oreel)

Dat wil zeggen, deze pagina en degenen die daar nog achteraan komen. Hoe, wat en waar? Dat lees je binnenkort op de Facebookpagina van Danker Jan en natuurlijk hier op de Bob Evers Strip blog.

En ook IJsbrand plaatste op zijn Facebookpagina een voorproefje van toekomstig werk, dat ik weer terugvond op de Facebookpagina van De jaren Eppo en waarbij deze foto en bijbehorend bericht door IJsbrand werd geplaatst.

(Foto en illustraties: IJsbrand Oost)

Vandaag ter afwisseling lekker gewerkt aan een projectje voor het Stripfestival Breda. Nu maar duimen dat die beurs wel door kan gaan!

En uiteraard lees je de komende maanden ook over dit project alles op IJsbrands Facebookpagina, de Max Miller Strips blog en hier op de Bob Evers Strips blog.

Prettig weekend allemaal!

Geen opmerkingen: