woensdag 7 november 2018

Helena en Donald in Keulen

(Ilustratie: Danker Jan Oreel)
De Duitse albumversie van 'De Sibylle-codex' is een feit. Afgelopen zaterdag, even voor tien uur, konden Danker Jan en ik het album in handen houden. Op dat moment was Helena 2: Der Sibyllinische Kodex ook nog nergens anders te verkrijgen dan in de stand van Editions BD Must op de Comicmesse te Keulen.

Veel Duitse stripmakers waren aanwezig, maar ook internationale gasten zoals Hermann en... wij. Nu had ik verwacht dat na het openen van de deuren er veel bezoekers direct naar Hermann zouden gaan. En misschien wat dat ook  wel zo, maar ook het nieuwe album van Helena bleek een grote publiekstrekker te zijn.

Meteen om tien uur verzamelde zich een flinke rij belangstellenden voor de stand van BD Must. En vanaf dat moment kregen we album na album te signeren. Niet alleen het nieuwe Helena-album 'Der Sibyllinische Kodex' maar ook het vorig jaar verscheen eerste album 'Die Koffer des Raz Fadraz.' Veel mensen kochten zelfs beide albums tegelijk, iets waar onze uitgever ook een speciale beursaanbieding voor had.
(Foto's: Cindy Horevoorts)

Danker Jan maakte tekening na tekening en kreeg zelfs speciale verzoekjes, zoals deze Helena als Batman.

Zelf werd ik af en toe gevraagd om een Donald Duck te tekenen in schetsboek of de cover van de Duitse Disneymagazines te signeren waar ook mijn Duckverhalen, soms ook samen geschreven met Paul Hoogma, in te vinden waren. Zo ontdek je ook dat er heel wat van die verhalen in Duitsland gepubliceerd zijn.
(Foto's: Norbert Elbers)

Even na twee uur werd het iets rustiger op de Comicmesse, maar desondanks kwamen er nog steeds bezoekers aan de stand van BD Must die graag een van beide of allebei de Helena-albums wilden laten signeren. En waar sommige stands na drie uur al begonnen in te pakken, bleven wij bezig met signeren tot ongeveer kwart voor vier. Toen werden ook de laatste twee exemplaren van 'Der Sibyllinische Kodex' die in de stand van BD Must voorradig waren, verkocht.
(Illustratie: Danker Jan Oreel)

Kortom, het was een zeer geslaagde zaterdag in Keulen. Ik sluit me dan ook aan bij wat onze uitgever afgelopen zaterdag al een paar maal zei: "Helena is a star in Germany'. En uiteraard zijn ook wij daar heel blij mee. En daarom wil ik in de eerste plaats Jean-Michel bedanken voor de uitnodiging en de algehele verzorging tijdens de Comicmesse, natuurlijk ook de organisatie van de Comicmesse, Danker Jan, Cindy, Jean Michel, Norbert en Etienne voor de gezelligheid in en om de stand, Danker Jan voor de lift van en naar huis, Cindy en Norbert voor de foto's bij deze blogpost en verder iedereen die afgelopen zaterdag speciaal voor Helena naar Keulen is gekomen. Heel hartelijk bedankt allemaal.

Geen opmerkingen: