vrijdag 9 november 2018

...en de andere publicaties van deze week


Deze week verscheen ook de nieuwe Katrien (nr 11-2018)
met daarin op bladzijde 14 t/m 17 een niet helemaal nieuw Duckies verhaal, dat ik samen met collega-scenarist Paul Hoogma schreef en waarin nogal wat af getoverd wordt, niet alleen Zwarte Magica, maar ook door Katriens nichtjes Lizzy, Juultje en Babetje, als die per ongeluk in het bezit van Magica’s spreukenboek komen.

(Schetsen schildpad en geldpakhuis: Paul Hoogma)

Met als resultaat dat er onder andere levende reuzenpostzegels in Duckstad rondlopen. Het verhaal getekend door de Spaanse Comicup Studio en werd al eerder gepubliceerd in Katrien 6-2002, Katrien 6-2008 en Katrein 6-2014.

En tenslotte ligt sinds deze week ook de nieuwe Penny (nr 23-2018) in de winkel met daarin op pagina 54 t/m 61 het verhaal 'Dream'. Dream is een pony die door hoofdpersoon Eline via de site van een paardenhandelaar gekocht is. Eén probleem: Dream lijkt af en toe te verdwijnen, soms maar voor een paar minuten.

(Illustratie: Juliana Buch, © Holco Publications B.V)

Staljongen Lars die op de proppen komt met een ‘eeuwenoud’ verhaal over heideheksen die op zoek zijn naar krachtige jonge paarden om hun macht te vergroten. Hoofdpersoon Eline gelooft er niets van, maar hoe komt het dan dat Dream meerdere malen zomaar verschijnt en verdwijnt? Het verhaal werd getekend door Juliana Buch en eerder gepubliceerd in Penny Plus 7-2009.

Prettig weekend allemaal!

Geen opmerkingen: